Informatie over lavendelheide

Lavendelheide is een groenblijvend heestertje met grijskleurige blaadjes en krijgt in het voorjaar trosjes kleine, roze bloemetjes. Lavendelheide groeit in een zurige bodem, zoals heiplantjes en de blaadjes lijken wel wat op de blaadjes van de bekende Lavendelplant. Hiermee is de Nederlandse naam Lavendelheide voldoende verklaard. De tuinplant is zeer winterhard, groenblijvend en bestand tegen zeewind. De Latijnse naam van Lavendelheide is Andromeda polifolia. Andromeda is een naam uit de Griekse mythologie en polifolia betekent grijsbladig.

Lavendelheide planten

Lavendelheide staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, waterdoorlatende, zuurhoudende bodem vooraan in de border. Ook in een rotstuin (mits de grond maar voldoende zuur is) of in een kuip op het balkon of terras kan Lavendelheide een aanwinst zijn. Vermeng bij het aanplanten flink wat tuinturf met de aarde van het plantgat, behalve als hij in een pot komt te staan. Gebruik dan altijd potgrond

Lavendelheide snoeien en verzorgen

Voor deze traag groeiende tuinplant is niet veel snoei nodig. Knip meteen na de bloei eventueel te lange twijgen en uitgebloeide bloemen terug, zodat de Lavendelheide mooi compact blijft. Strooi dan meteen wat tuinturf tussen de Lavendelheide voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Let er op dat de Lavendelheide tijdens warme en droge periodes op tijd een keer extra water krijgt. Dit voorkomt uitdroging van de plant. 

Lavendelheide kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel heeft een aantal verschillende variëteiten van de Lavendelheide in het assortiment. Het verschil tussen de soorten zit hem voornamelijk in de uiteindelijke hoogte van de plant. Andromeda polifolia ‘Compacta’ en Andromeda polifolia ‘Blue Lagoon’ worden beide ongeveer 25 cm hoog. Daarnaast is er een iets hogere variant, dat is de Andromeda polifolia ‘Blue Ice’ 40 cm hoog. 

Lavendelheide

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.