U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Hemelsleutel | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hemelsleutel

Hemelsleutel bloeit in de nazomer en herfst in brede tuilen, die uitsteken boven vettige, vaak grijsgroene bladeren. Deze bladeren nemen de regendruppels op en kunnen daardoor bij droog weer een hele tijd zonder extra water; het oppervlak van de bladeren is bedekt met een waslaagje, dat verdamping sterk vertraagt. De bloemen kleuren roze: Sedum spectabile ‘Brillant’ en Sedum ‘Matrona’; rood: Sedum ‘Herbstfreude’ en Sedum ‘José Aubergine’ of wit: Sedum spectabile ‘Stardust’. Door de stevige stengels en bladeren is Hemelsleutel een uitstekende snijbloem, die het in een vaas weken uithoudt.

Hemelsleutel planten

Hemelsleutel staat het liefst in de zon of halfschaduw in een goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Deze vaste plant wordt vaak aangeplant in de borderrand, rotstuinen, patio’s en ook als kuipplant op het balkon of terras.

Hemelsleutel snoeien en verzorgen

Hemelsleutel kan goed tegen de droogte, maar bij langdurige zonneschijn is wat extra water welkom. Laat de uitgebloeide bloemen gewoon staan; de tuilen zorgen in de winter voor een decoratief accent, zeker als er een keer sneeuw valt. Knip na de winter alle afgestorven delen weg, er zullen snel nieuwe scheuten verschijnen. Sedum heeft de neiging ieder jaar wat hoger uit de grond te groeien; haal de tuinplant er in zijn geheel uit, scheur hem eventueel, en plant hem een stukje dieper terug.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.