Menu
Geen producten gevonden

Informatie over beukenhaag

De beukenhaag of Fagus sylvatica is de meest gebruikte haagplant van allemaal. In de tuinarchitectuur heeft deze tuinplant al heel lang een vaste waarde. Dat komt omdat de gewone beuk, zoals deze ook wel genoemd wordt, uitermate goed en makkelijk te snoeien is. Iedere vorm is denkbaar. Meest voorkomend is uiteraard de haagvorm. In de herfst verkleurt het blad geel tot warm bruin. In de winter blijven de goudbruine bladeren aan de haag hangen. Dit maakt de beukenhaag uniek in zijn soort. De bladeren vallen pas af wanneer de nieuwe knoppen in het nieuwe voorjaar beginnen uit te lopen. Jaarrond geeft de haag dus een gesloten beeld.

Rode en Groene haag

U kunt kiezen tussen de groene (Fagus sylvatica) of rode variant (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Beide types zijn in verschillende hoogtes online beschikbaar in de webwinkel en op het plantencentrum. Omdat de rode beuk schaarser is zit er een prijsverschil tussen de beide soorten. Uit de zaailingen van een rode beuk is maar ongeveer de helft rood.

Beuken worden het meest aangeplant in de periode vanaf oktober tot eind april. In deze periode bieden we de groene en rode beuk aan met een blote wortel. De planten zijn van onderuit rijk vertakt. Omdat de planten gedurende deze periode in rust zijn, kunt u ze probleemloos planten. Alleen bij vorst is dit niet mogelijk omdat de grond bevroren is. Mocht het gaan vriezen nadat u de haagplanten heeft geplant dan is dit geen enkel probleem. Beuken zijn volledig winterhard. Jaarrond kunt u kiezen voor beukenplanten uit pot. Deze zijn altijd te planten.

Beukenplanten met een blote wortel zijn relatief goedkoper dan de potgekweekte evenknie. De periode waarin u de planten met blote wortel kunt planten en kopen is enigszins afhankelijk van het weer.

Beukenhaag kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De gegeven maatvoering van de beukenhaagplanten in onze webwinkel is de hoogtemaat exclusief de wortel of pot. U kunt bij Tuinplantenwinkel.nl jaarrond deze haagplanten kopen. Alle planten zijn per stuk te bestellen, zodat u nooit teveel exemplaren koopt. Per maatvoeringen geven we advies over het aantal te planten stuks per strekkende meter.
 

We raden aan om bij de aanplant van uw beukenhaag aanplantgrond te gebruiken. Dit is een complete voedingsbron voor de beuk. In aanplantgrond bevinden zich ook schimmels (micorrhiza) welke samenleven met de wortels van deze haagplant. Voor planttips kunt u nog meer info lezen in dit blog.
 

U krijgt bij tuinplantenwinkel.nl tevens aangroeigarantie. Dit houdt in dat u garantie heeft op het aangroeien van uw beukenplanten. Naast de beukenplanten met een blote wortel bieden we eveneens een assortiment planten in pot aan. Tuinplanten uit pot kunt u het hele jaar en dus ook in de zomer planten.

 

Beukenhagen worden ook in het openbaar groen veelgebruikt

 

Inspiratie Beukenhaag:

In de winter blijft het blad verdord aan de beukenhaag hangen zodat deze nog steeds voor privacy zorgt

 

In de winter blijft het blad verdord aan de beukenhaag hangen zodat deze nog steeds voor privacy zorgt. Pas wanneer het nieuwe blad zich aandient laat de plant het verdorde blad compleet vallen

In het najaar verkleurt de beukenhaag goudgeel

 

In het najaar verkleurt het blad van de beuk langzaam naar goudgele kleuren. De beukenhaag is dan misschien nog wel mooier dan in de zomer.

 

Vooral in landelijke gebieden komt de beukenhaag erg goed tot zijn recht

 

Vooral in landelijke gebieden komt de beukenhaag erg goed tot zijn recht en sluit het helemaal aan bij de uitstraling van de huizen.

 

 

Video's over Beukenhaag:

 

 

De rode of bruine beuk zorgt in de zomer voor extra kleur in de tuin vanwege zijn afwijkende bladkleur.

 

 

De groene beukenhaag is een ijzersterke plant die bijna overal goed groeit. De haag is geschikt voor hagen van 50 centimeter tot meer dan 300 centimeter hoog.

 

 

De beukenhaag leeft in symbiose met een schimmel in de grond. Bij het aanplanten van een beukenhaag raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. In aanplantgrond is deze schimmel aanwezig. De grond zorgt voor een goede en snellere aangroei van de planten.

 

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13566 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.