Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over anjer

De Anjer is er in vele soorten, ook als snijbloem. De Anjers die u op Tuinplantenwinkel.nl terugvindt zijn vrijwel allemaal Steenanjers. Het is een laagblijvende vaste plant welke vrij uitbundig bloeit met kleine bloemetjes. De Anjer is een echte rots- en randjesplant. 

 

Anjer planten en verzorgen

(Steen)anjer staat graag in de zon tot halfschaduw in een waterdoorlatende, kalkhoudende bodem. Eenmaal goed aangeworteld en aangegroeid kan de Anjer ook best goed tegen droogte. Dianthus is een groenblijvende tuinplant. Snoei is niet noodzakelijk en dat maakt de Anjer plant erg gemakkelijk in onderhoud. U kunt eventueel na de bloei de uitgebloeide bloemen wegknippen indien gewenst. 

 

Wat doe ik met uitgebloeide bloemen?

Het verwijderen van oude bloemen, stimuleert niet alleen de plant om meer mooie bloemen te produceren, maar voorkomt ook dat de plant energie besteedt aan het vormen van zaden. Geef de Anjer water regelmatig water, maar houd het vochthoudend vermogen van de grond in de gaten. Te veel vocht kan namelijk schadelijk zijn, terwijl te droge grond ten koste kan gaan van de jonge scheuten.

 

Anjers combineren met vaste planten

Anjers zijn opvallende, bloeiende planten die u eenvoudig kunt combineren met andere vaste planten. Met name winterharde Anjers zijn populair, omdat ze tegen flinke vorst bestand zijn. Anjer soorten zoals de Dianthus carthusianorum en Dianthus deltoides Albiflorus zijn voorbeelden van een winterharde plant. Wanneer u Anjers wilt combineren met andere planten, kies dan planten die van voedselrijke grond houden. Een fractie kleigrond kan ervoor zorgen dat de grond meer vocht vasthoudt en dit is gunstig voor de Anjer. Bovendien profiteren anjers van extra compost, wat zorgt voor een voedselrijke grond.

 

Veelgestelde vragen over de Anjer

Is een Anjer een vaste plant?

Antwoord: Ja, een Anjer dianthus is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitschiet. De Dianthus deltoides is zelfs grotendeels wintergroen.

 

Hoe verzorg je een Anjer?

Antwoord: Een Dianthus heeft weinig verzorging nodig. Eventueel kunt u door het jaar heen uitgebloeide bloemblaadjes wegknippen, om zo een tweede bloei te bevorderen. In het voorjaar kunnen oude bladeren en stengeltjes weggeknipt worden.

 

Kunnen Anjers overwinteren?

Antwoord: Dianthus is winterhard en kan in de Nederlandse winters overwinteren. De Dianthus die op Tuinplantenwinkel.nl wordt aangeboden is zelfs grotendeels wintergroen.

 

Kunnen Anjers in de volle zon?

Antwoord: De Anjer kan in de volle zon worden aangeplant. Een plek in de halfschaduw is ook prima, zolang er maar een aantal uur per dag zon op de anjer schijnt.

 

Wat is de ruige Anjer (dianthus armeria)?

Antwoord: Dit is een wilde anjer die van nature in Nederland voor kan komen. Het is een beschermde anjer, dus heel snel zul je hem niet tegenkomen. Hij wordt zo'n 30 tot 45 cm groot.

 

Anjer is een vaste plant die graag zonnig staat op iets drogere grond

 

Inspiratie Anjer:

Anjers zijn vaste planten met half wintergroen blad en een vrij lange bloei

 

Tuinanjers zijn meestal laag blijvende vaste planten die goed laten toepassen in vaste planten borders.

 

Anjers worden afhankelijk van de regio snoffel, snoffeltjes of bijvoorbeeld anjelier genoemd

 

De planten zijn polvormig of hebben een meer spreidende groeiwijze. Na een aantal jaren kunt u de planten vaak het beste scheuren en de buitenste delen opnieuw terugplanten.

 

Anjers zijn over het algemeen laag blijvende vaste planten met vaak geurende bloemen

 

De bloemen van de anjer zijn vaak heerlijk geurend. De bloei duurt vrij lang en kan worden verlengd door uitgebloeide bloemen te verwijderen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.