Informatie over dwergsering

Als u een gewone sering te groot vindt worden voor uw tuin of als u meer gecharmeerd bent van een fijnere groei- en bloeiwijze dan zijn deze dwergseringen de juiste keuze. Daarnaast kunnen deze seringen ook eventueel in een pot geplant worden. Dwergseringen hebben kleiner blad, fijnere vertakkingen en kleinere bloemen dan de Syringa vulgaris. Ze hebben daardoor een wat meer frivool uiterlijk dan hun grotere broer. De bloemen geuren eveneens, al lijkt die minder sterk doordat de bloemtrossen ook kleiner zijn.

Dwergseringen zijn er in een aantal soorten waarvan de Syringa meyeri ‘Palibin’ de kleinste is met een maximale hoogte van ongeveer 125 centimeter. De Syringa microphylla ‘Superba’ heeft ongeveer dezelfde bloeiwijze maar groeit wat hoger uit waarbij de takken soms sierlijk overhangen. Een wat meer onbekende soort is de Syringa pinnatifolia waarbij het blad meer weg heeft van een lijsterbes. De geveerde bladeren geven de plant een karakteristiek uiterlijk en de kleine witte bloemen in het voorjaar geuren heerlijk.

Dwergsering planten en verzorgen

Dwergseringen voelen zich zowel in de zon als halfschaduw prima thuis. Op elke goed doorlatende grond zullen ze prima groeien. Bij het planten kunt u wat aanplantgrond of tuinturf geven. Deze kunt u samen met de planten bij Tuinplantenwinkel bestellen.

Dwergseringen bloeien op het 2-jarig hout. De scheuten van dit jaar geven dus het volgende jaar bloemen. Bij geen snoei zullen de struiken ieder jaar bloeien. Als u de planten wilt snoeien kan dit het beste direct na de bloei. Dan heeft u in het volgende jaar gewoon weer bloemen. Als u de struik een keer goed wilt aanpakken kan dat natuurlijk ook; snoei de plant dan aan het einde van de winter kort terug. Helaas zal de plant dan een jaar van bloei overslaan.

Dwergsering kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel bieden we divers assortiment dwergseringen aan. Een aantal soorten vindt u naast het standaard formaat ook in een XL-uitvoering. Dit is al een wat oudere plant zodat u meteen resultaat heeft in de tuin. Al deze heesters staan in pot en zijn het hele jaar door aan te planten, behalve wanneer de vorst in de grond zit. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.