Informatie over hibiscus xxl

Deze soort Hibiscus heeft verschillende namen. De naam waaronder hij het bekendst staat is de Hibiscus XXL. De naam 'XXL' verwijst naar de onwerkelijk grote bloemen die in de zomermaanden aan deze struiken verschijnen. De officiële naam van deze soort is Hibiscus moscheutos of te wel Moerashibiscus. Ten slotte wordt hij ook verhandeld onder de naam Newbiscus. 

Hibiscus xxl of moscheutos snoeien en verzorgen

De Hibiscus xxl is een heester, maar meestal sterven de gesteltakken van deze tuinplant in de winter (gedeeltelijk) af. Bij strenge vorst is het aan te raden om de voet van de Hibiscus xxl te beschermen door er bijvoorbeeld een oude deken of wat blad overheen te leggen. Knip afgestorven delen in het voorjaar weg. De plant zal vanuit de grond nieuwe scheuten maken, waaraan in de zomermaanden de grote bloemen verschijnen. Zorg er tijdens warme en droge periodes voor dat de plant niet uitdroogt. Geef hem op tijd en voldoende extra water. Zeker wanneer de Hibisus xxl in een pot staat, is dit belangrijk. Strooi in het voorjaar compost rondom de voet van de plant. Dit houdt de grond luchtig en goed vocht doorlatend plus het geeft voeding aan de plant. 

Let op dat de plant in het eerste jaar bij aankoop vaak een beperkte hoogte heeft. De bloemen verschijnen dan al op een hoogte tussen de 30 en 50 centimeter. Dit komt doordat de plant in pot gekweekt is. In de volle grond haalt de plant veel grotere hoogtes en kan de plant soms uitgroeien tot exemplaren van bijna 2 meter hoog. Niet alleen de bloemen, maar ook de plant heeft dan een XXL formaat. Door de hoogte in combinatie met de schitterende grote bloemen steelt hij absoluut de show.

Hibiscus xxl planten

Doordat de Hibiscus xxl enigszins vorstgevoelig is bij strenge vorst (kouder dan -10 graden), kan hij het beste op een zonnige, maar beschutte plek worden aangeplant. Hoe meer zon, hoe uitbundiger de bloei. In de voortuin, waar in de winter de koude oosten wind door de straat jaagt, is minder geschikt dan een beschut zonnig hoekje in de achtertuin. Dek de plant in de winter af met stro of een pak bladeren. Haal deze aan het eind van de winter weer weg en knip de verdorde stelen terug tot vlak boven de grond.

Ook in een grote pot kan de Hibiscus xxl prima tot zijn recht komen. Zet deze dan in de winter op een beschutte plek en haal hem bij aanhoudende vorst tijdelijk naar binnen. Aan het eind van de winter haalt u de plant uit de pot en plant u deze opnieuw op met verse potgrond. Gebruik dan een grotere pot of steek een deel van de kluit af. Geef in het voorjaar en later in de zomer een keer voeding in de vorm van Culterra of koemestkorrels.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.