Menu
Geen producten gevonden

Informatie over loodkruid

Het najaar is een tijd van verval. De rijke bloei van de zomer is over haar hoogtepunt heen en hier en daar beginnen de eerste bladeren al te verkleuren. Toch zijn er genoeg tuinplanten die juist nu hun mooiste jasje aantrekken. En dat komt goed uit, want we willen het liefst jaarrond van onze tuin, pot of terras kunnen genieten. Neem bijvoorbeeld het loodkruid. Een prachtige vaste plant of heester die bloeit met de meest hemelsblauwe bloemen. Daarmee begint het loodkruid al in juli maar ze stopt pas wanneer de vorst in valt. De latijnse naam voor loodkruid is Ceratostigma. Wij verkopen bij tuinplantenwinkel online verschillende variëteiten. De verschillen tussen die soorten zit vooral in de groeiwijze want de bloem is nagenoeg gelijk. Het grootst wordt de Ceratostigma willmottianum met 70 cm. Een ander soort is Ceratostigma griffithii. Deze soort groeit als een klein struikje. De groeiwijze is veel compacter dan die van de willmottianum.

Loodkruid planten

Omdat deze tuinplant in een pot geleverd wordt, kunt u hem het gehele jaar aanplanten; alleen niet bij vorst. Maak, voordat u gaat planten, de grond goed los, er mogen geen harde lagen meer in zitten. Na het graven van een plantgat, mengt u wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dan dompelt u de tuinplant met pot en al onder in een emmer water; de haarwortels zuigen zich nu goed vol. Verwijder voorzichtig de pot en zet het Loodkruid in het plantgat. Vul het verder op met de omliggende aarde en druk de grond rond de plant stevig met handen of voet aan. Geef meteen nog een flinke hoeveelheid water en herhaal dit; vooral bij droog weer.

Loodkruid onderhouden

Het onderhoud van loodkruid is vrij simpel. Het beste snoei je de planten na de winter tot kort boven de grond terug. Snoeien voor de winter is niet aan te raden. De plant heeft dan kans op vorstschade. Bovendien kunt u in het winterseizoen nog genieten van de prachtige zaadhoofdjes die tot in het voorjaar aan de plant blijven zitten. In het voorjaar loopt de plant opnieuw uit met malse scheuten. Deze zullen zich vanaf de zomer weer tooien met ontelbare blauwe bloemetjes.

Loodkruid

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.