Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over loodkruid

Het najaar is een tijd van verval. De rijke bloei van de zomer is over haar hoogtepunt heen en hier en daar beginnen de eerste bladeren al te verkleuren. Toch zijn er genoeg tuinplanten die juist nu hun mooiste jasje aantrekken. En dat komt goed uit, want we willen het liefst jaarrond van onze tuin, pot of terras kunnen genieten. Neem bijvoorbeeld het loodkruid. Een prachtige vaste plant of heester die bloeit met de meest hemelsblauwe bloemen. Daarmee begint het loodkruid al in juli maar ze stopt pas wanneer de vorst in valt. De latijnse naam voor loodkruid is Ceratostigma. Wij verkopen bij tuinplantenwinkel online verschillende variëteiten. De verschillen tussen die soorten zit vooral in de groeiwijze want de bloem is nagenoeg gelijk. Het grootst wordt de Ceratostigma willmottianum met 70 cm. Een ander soort is Ceratostigma griffithii. Deze soort groeit als een klein struikje. De groeiwijze is veel compacter dan die van de willmottianum.

 

Loodkruid planten

Omdat deze tuinplant in een pot geleverd wordt en ruim verkrijgbaar is, kunt u hem het gehele jaar aanplanten; alleen niet bij vorst. Maak, voordat u gaat planten, de grond goed los, er mogen geen harde lagen meer in zitten, het moet een goed doorlatende bodem zijn. Na het graven van een plantgat, mengt u wat aanplantgrond door de aarde in het gat. Dan dompelt u de tuinplant met pot en al onder in een emmer water; de haarwortels zuigen zich nu goed vol. Verwijder voorzichtig de pot en zet het Loodkruid in het plantgat. Vul het verder op met de omliggende aarde en druk de grond rond de plant stevig met handen of voet aan. Geef meteen nog een flinke hoeveelheid water en herhaal dit; vooral bij droog weer. De geadviseerde plantafstand van ceratostigma plumbagoides is ongeveer 7 stuks per vierkante meter. De plantdichtheid kan iets verschillen als u het sneller dicht wil hebben in uw border, zou u ervoor kunnen kiezen om dit product 9 stuks per vierkante meter aan te planten. In de toppen van de ceratostigma plumbaginoides verschijnen wanneer de eerste bloei begint een opvallend blauw bloemetje. De bloei blijft doorgaan het is een zeer langbloeiende plant. Deze langbloeiende vaste plant kan op een droge plek staan en vergt weinig verzorging. De ceratostigma plumbaginoides staat graag vlakbij struiken of bomen en kan op een plek in de zon staan.

 

Loodkruid onderhouden

Het onderhoud van loodkruid is vrij simpel. Het beste snoei je de planten na de winter tot kort boven de grond terug. Snoeien voor de winter is niet aan te raden. De plant heeft dan kans op vorstschade. Bovendien kunt u in het winterseizoen nog genieten van de prachtige zaadhoofdjes die tot in het voorjaar aan de plant blijven zitten. In het voorjaar loopt de plant opnieuw uit met malse scheuten. Deze zullen zich vanaf de zomer weer tooien met ontelbare blauwe bloemetjes.

 

Veel gestelde vragen over loodkruid

Is Loodkruid winterhard?

Antwoord: Ja loodkruid is winterhard, maar kan bij extreme vorst wat schade oplopen, knip deze dan na de winter rond april terug.

 

Is Loodkruid vaste plant?

Antwoord: Ja de Ceratostigma plumbaginoides wordt verkocht als vaste plant.

 

Kun je Loodkruid stekken?

Antwoord: U kunt het proberen, maar ceratostigma plumbaginoides is een vrij verhouten vaste tuinplant.

 

Wat combineert goed met Ceratostigma Willmottianum?

Antwoord: Deze plant combineert mooi met Nandina 'Obsessed', Salvia 'Caradonna' en Liriope 'Moneymaker'.

 

loodkruid kan zowel als bodembedekker en als heester worden toegepast

 

Inspiratie Loodkruid:

Loodkruid bloeit in de zomer en het najaar met blauwe bloemen die veel vlinders en bijen trekken

 

Ceratostigma is een sterke vaste plant of kleine heester. Het enige onderhoud dat deze plant nodig heeft is het terugsnoeien direct na de winter.

 

Loodkruid combineert fraai met vaste planten en heesters

 

Misschien wel de kleurrijkste periode van loodkruid is het najaar, wanneer de felblauwe bloemen zeer fraai afsteken tegen het oranje-rood verkleurende blad. Ook in de winter is dit nog een fraaie plant om te zien.

 

De bodembedekkende variant van loodkruid vormt een mooi tapijt vol bloemen in de nazomer en het najaar

 

De bodembedekkende variant van Loodkruid heet Ceratostigma plumbaginoides en bloeit in de nazomer en het najaar zeer rijk.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.