Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over magnolia bomen

Magnolia’s dragen officieel de Nederlandse naam ‘beverboom’. Dit komt omdat vroeger gedacht werd dat de magnolia het lievelingsvoedsel was van de bever. Soms wordt de Magnolia ook ‘tulpenboom’ genoemd. Dat komt omdat de bloemen van een aantal magnolia’s wel wat weg hebben van het bekende bolgewas. Echter is de Liriodendron de enige echte tulpenboom. De liriodendron komt uit dezelfde familie maar bloeit in de zomer met groen-oranje bloemen. De liodendron boom kan tot tientallen meters hoog groeien en wordt daarmee fors groter dan de meeste Magnolia’s. De Magnolia boom komt het beste tot zijn recht als solitair. De vroegste soorten bloeien al in maart, de meeste in april of mei. 

Verschillende soorten Magnolia bomen

De bekendste soorten zijn de soulangeana en de kobus. De Soulangeana heeft de bekende roze witte bloemen en groot meer uit als een meerstammige boom. De kobus bloeit met zuiverwitte bloemen in april of mei. De kobus groeit uit tot een middelgrote boom van ongeveer acht tot tien meter hoogte. De kobus heeft een eironde en op latere leeftijd ronde kroon. Een roze variant met een smallere kroon heet ‘Sentinel’. De ‘Sentinel’ bloeit een paar weken later en heeft grotere roze bloemen met een roodroze kelk. Een roze bloeiende beverboom met een iets rondere kroon dan de Sentinel is de Heaven Scent. De bloei van de Heaven Scent is zuiver roze. De groei is iets minder snel dan bij de Sentinel. Een magnolia boom met purperrode bloemen is de Galaxy. Deze magnolia valt bovendien op door de stevige eironde bladeren. De Galaxy ontwikkeld uiteindelijk een ronde kroon. De bloemen hebben een hele diepe kleur en lijken wat betreft hun vorm op de soulangeana. Al deze soorten kunt u in onze webwinkel bestellen.

Magnolia bomen planten

  1. Maak de grond goed los met een scherpe schop of spade. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte.
  2. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat.
  3. Verwijder altijd de pot van de kluit. Als de pot niet goed loslaat, verwijdert u wortels die onder door de gaatjes groeien en knijp een paar keer zijdelings in de pot.
  4. Planten geleverd met pot kunt u vooraf het beste een keer dompelen in een emmer. Zeker bij droogte; de haarwortels zuigen zich vol met water.
  5. Plant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is.
  6. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de handen of, bij grote planten, met de hak van de voet.
  7. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Geef bij voorkeur eenmaal tot tweemaal per week stevig water. Dit is beter dan iedere dag een beetje. Wanneer de boom nog geen blad heeft ontwikkeld geeft u minimaal water bij droogte. Wanneer de grond goed vochtig is laat u dit achterwege.
  8. Plaats bij bomen een boompaal met boomband en laat die twee tot drie jaar aan de boom staan. Afstand boompaal tot stam ongeveer 20 cm.

Magnolia bomen onderhouden en verzorgen

Magnolia’s groeien het mooist zonder enige vorm van snoei. Snoeien is wel mogelijk indien dat gewenst is maar het kan beste beperkt worden tot een enkele keer. Een sterke snoei stimuleert bij magnolia’s vaak verticale scheuten die in het hart van de boom oprijzen en de vorm bederven. Dit zijn zogenaamde waterloten. Wanneer u deze opmerkt kiest u het beste één scheut uit om het gat van een mogelijk verloren tak op te vullen; verwijder de rest van de scheuten. Plant een Magnolia verder niet op een te natte plaats. De vlezige wortels van een plant vinden dit minder prettig en zijn in dit geval gevoelig voor rotting of bevriezing in de winter. Magnolia’s zijn erg gezonde bomen en hebben weinig last van ongedierte.

Magnolia bomen kopen doet u gemakkelijk en vertrouwd bij Tuinplantenwinkel.nl

Magnolia bomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.