Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over brunnera

De Brunnera macrophylla is een mooie voorjaarsbloeier met kleine, blauwe bloemetjes en heeft wel wat weg van het vergeet-mij-nietje; de cultivar 'Jack Frost' heeft grote (=macrophylla) decoratieve, zilvergrijze, geaderde bladeren en is daardoor buiten de bloei het hele groeiseizoen aantrekkelijk. Deze tuinplant groeit het liefst in de halfschaduw of schaduw en is uitermate geschikt als bodembedekker, ook onder bladverliezende struiken of rond vijvers. Verliest wel zijn bladeren in de winter. Brunnera is zeer winterhard; Deze tuinplant komt oorspronkelijk uit koude steppegbieden en weerstaat daardoor schrale en droge wind. 

Brunnera planten

U kunt de Brunnera het gehele jaar planten. Wilt u meer planten zetten, houd dan rekening met ongeveer 7 planten per vierkante meter. Deze tuinplanten staan bij voorkeur in de (half)schaduw, het liefst in een vochtige, humusrijke bodem; aan de grondsoort worden weinig eisen gesteld. Als u gaat planten, moet u eerst de grond goed voorbewerken.; dat betekent doorlaatbaar maken.
Dan de plantjes met pot en al eerst verdelen over het aan te planten vak, vervolgens op die plaatsen net zoveel plantgaten uitgraven. Aan de plantgaten kunt u aanplantgrond toevoegen, om het aangroeien te bevorderen. Tuinplantenwinkel kan aanplantgrond meeleveren. Doe ook wat water in de gaten. Haal de plantjes uit de potten en zet ze in de gaten. Vul de gaten verder op met de grond eromheen en druk die met beide handen stevig aan. Tip: knijp in de potjes als de planten er niet goed uitkomen.

Brunnera snoeien

Als u uitgebloeide bloemen verwijdert, levert dat vaak een tweede bloei op. Haal na de winter de afgestorven bladeren weg, zodat jonge, frisse scheuten licht en ruimte krijgen en geef dan wat organische bemesting (bijvoorbeeld koemestkorrels).

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.