U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Klimplanten | Tuinplantenwinkel.nl

Klimplanten

Klimplanten

Informatie over klimplanten

Sommige planten vinden klimmend hun weg naar boven: de klimplanten. Voor het klimmen hebben ze allemaal hun eigen techniek. De klimop Hedera hibernica gebruikt luchtwortels om zich te hechten aan muren, bomen of palen. Andere klimplanten, zoals de blauwe regen Wisteria of Clematis winden zich om steunpunten heen. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u online een mooie selectie klimplanten.

 

Klimplanten zijn ideaal voor het bekleden van een kale muur of schutting. Daarnaast zijn het bij uitstek planten die u over een pergola of andere constructie heen kan laten groeien. De planten nemen daarbij relatief weinig ruimte in beslag en hebben vaak aan een klein stukje grond voldoende om wortels te vormen.

Wintergroene klimplanten

Bekendste klimplant en tevens wintergroen is de klimop. Deze klimmer is een ijzersterke groeier en kan zelfs op de meest lastige plekken goed groeien. Soms wordt het woord klimop zelfs als synoniem voor klimplant gebruikt.

 

De meest toegepaste klimop is de Hedera hibernica. Dit is een van de snelst groeiende soorten en wordt vaak toegepast om door een gaashekwerk heen te vlechten zodat een wintergroen haagelement ontstaat. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment van deze populaire klimplant.

 

Naast de klimop zijn er nog een aantal andere wintergroene klimplanten zoals de vuurdoorn, Toscaanse jasmijn en een wintergroene clematis. De vuurdoorn is een soort halfheester met stekelige takken. Aan deze klimplant verschijnen in mei witte bloemen die in het najaar worden gevolgd door kleurrijke bessen die weer zeer geliefd zijn bij tuinvogels.

 

Een wintergroene klimplant die de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast is de Toscaanse jasmijn. Deze klimplant komt uit Mediterraans gebied en staat het liefst op een iets beschutte standplaats zodat de plant beter beschermd is tegen de vorst tijdens een strenge winter.

Kleurrijke klimplanten voor de tuin

Een rijke en liefst zo lang mogelijke bloei is een belangrijke overweging om te kiezen voor een klimplant. Het aanbod bloeiende klimplanten is groot. De meest bekende bloeiende klimplanten zijn klimrozen, clematis, passiebloem en kamperfoelie. Iets minder bekend is de trompetbloem of Campsis met zomer gekleurde bloemen in oranje of geel.

 

Naast bloemen zijn er ook diverse klimplanten die vruchten dragen zoals de kiwi, mini kiwi en druif. Druiven geven niet alleen heerlijke vruchten maar het blad is ook prachtig om te zien. Zowel de kiwi als de druif hebben een voorkeur voor een zonnige standplaats; bijvoorbeeld een op het zuiden gerichte muur is ideaal.

Klimplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Indien u klimplanten bestelt in onze webwinkel, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de levering. Onze klimplanten worden keurig verpakt en netjes binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Wij leveren alleen de beste kwaliteit klimplanten tegen een scherpe prijs. Daarnaast geven wij aangroeigarantie op al onze planten.

 

Klimplanten zijn ideaal om een kale muur, schuting of pergola te bekleden

 

Inspiratie Klimplanten:

Verschillende klimplanten kunnen met elkaar worden gecombineerd om een muur te bedekken

 

Klimplanten kan je combineren, maar let op dat de planten elkaar niet overgroeien.

 

De Wisteria zorgt voor de bedekking van een muur met kleurrijke bloemen

 

Blauwe regen heeft een uitbundige bloei. Wisteria is ook verkrijgbaar in wit, roze en paars.

 

Klimplanten nemen relatief weinig plek in beslag zodat ze tegen de voorzijde van het huis geplaatst kunnen worden

 

Sommige klimplanten hechten zich aan de muur, andere moet je wat helpen om omhoog te leiden. 

 

Video's over Klimplanten:

 

 

 

Wilde wingerd groeit snel en heeft in het najaar een prachtige rood-oranje herfstkleur. 

 

 

 

Clematis is een langbloeiende klimplant in verschillende kleuren.

 

 

 

Rozen zijn er niet alleen als struik maar ook als klimplant.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.