Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hop

Hop is een klimplant waarvan de vruchten gebruikt worden voor het brouwen van bier. Er zit een enorme groeikracht in deze plant waardoor er twijgen kunnen ontstaan van wel 6 tot 8 meter lang. In de herfst sterft de hop geheel af maar overwintert ondergronds. De bloei komt rond eind juni maar is onopvallend, de kegelvormige vruchten of bellen vallen veel meer op. 

 

Hop planten

Wilt u een snelle klimmer in de zomer maar hoeft deze er in de winter niet te zijn, of wilt u zelf proberen bier te brouwen, dan is de Hop wellicht iets voor u. De hop heeft de ruimte nodig, houd hierin rekening met het planten. De plant moet ergens tegen aan geplant worden anders zal deze over de bodem kruipen. Ondergronds wordt de plant steeds breder naarmate deze ouder wordt.

 

Hop verzorgen

Hop sterft geheel af en kunt u dan ook wegsnoeien. De plant overwintert in de bodem. De oogst van de hopbellen is rond augustus / september. Deze dienen gedroogd te worden. De bellen kunnen dan gebruikt worden om bier mee te brouwen of als decoratie dienst doen. De hop dient opgebonden te worden want klimt niet vanzelf.  

 

Het bijzondere van vrouwelijke planten

Het uniek aan hop is dat het zowel mannelijke als vrouwelijke planten kent. De vrouwelijke planten zijn bijzonder omdat ze de hopbellen produceert. Deze hopbellen zijn de vrouwelijke bloemen van de plant en bevatten de aromatische ingrediënten die hop zijn kenmerkende geur en smaak geven. Een vrouwelijke plant kan meerdere bloemen produceren, wat resulteert in een rijke oogst aan hopbellen. Mannelijke planten produceren geen hopbellen en worden daarom minder gewaardeerd in de teelt.

 

De gewone hop plant (Humulus lupulus) is een veelzijdige klimplant die voornamelijk in Noord-Amerika en Europa te vinden is. De plant is vooral bekend vanwege zijn gebruik in de bierbrouwindustrie, maar wordt ook gewaardeerd om zijn sierwaarde in tuinen. Het lichtgroene blad van de hop planten heeft een kenmerkende gezaagde rand. Deze bladeren groeien aan lange ranken die zich heel simpel om andere planten en constructies wikkelen. Hop groeit met zijn sterke groei eenvoudig over pergola's, trellis en hekken. Naast de hopbellen zijn de jonge scheuten van de hopplant ook eetbaar.

 

Veelgestelde vragen over Hop:

Hoe snel groeit een hopplant?

Antwoord: Een hop plant groeit erg snel. In de winter sterft de plant helemaal af u ziet dan niets. Maar de plant maakt weer flinke scheuten in het voorjaar. Dit zijn scheuten van 2 tot 3 meter in één jaar.

 

Waar groeit hop het beste?

Antwoord: Hop groeit het beste op een zonnige plaats.

 

Hop overwintert onder de grond

 

Inspiratie Hop:

Hop moet je helpen met leiden, want klimt niet vanzelf.

 

Hop bloeit rond eind juni maar zie je bijna niet, daarna komen de vruchten.

Hop heeft een grote groeikracht, krijgt erg lange nieuwe scheuten

 

Plant tegen een muur of schutting zodat hij omhoog kan klimmen.

 

hop is niet wintergroen, van de vruchten kan je bier brouwen

 

Voor het brouwen van bier worden de vruchten gedroogd.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.