Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hop

Hop is een klimplant waarvan de vruchten gebruikt worden voor het brouwen van bier. Er zit een enorme groeikracht in deze plant waardoor er twijgen kunnen ontstaan van wel 6 tot 8 meter lang. In de herfst sterft de hop geheel af maar overwintert ondergronds. De bloei komt rond eind juni maar is onopvallend, de kegelvormige vruchten of bellen vallen veel meer op. 

Hop planten

Wilt u een snelle klimmer in de zomer maar hoeft deze er in de winter niet te zijn, of wilt u zelf proberen bier te brouwen, dan is de Hop wellicht iets voor u. De hop heeft de ruimte nodig, houd hierin rekening met het planten. De plant moet ergens tegen aan geplant worden anders zal deze over de bodem kruipen. Ondergronds wordt de plant steeds breder naarmate deze ouder wordt.

Hop verzorgen

Hop sterft geheel af en kunt u dan ook wegsnoeien. De plant overwintert in de bodem. De oogst van de bellen is rond augustus / september. deze dienen gedroogd te worden. De bellen kunnen dan gebruikt worden voor bier te brouwen of als decoratie dienst doen. De hop dient opgebonden te worden want klimt niet vanzelf.  

Hop

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.