Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over crocosmia

Crocosmia's zijn zeer welkome planten in elke tuin. Of ze nu als accent in een vak met bodembedekkers zijn aangeplant, gecombineerd worden met siergrassen zoals bijvoorbeeld Pennisetum of 'gewoon' als groep zijn aangeplant in de vaste planten border, ze komen overal even mooi tot hun recht. De geel tot oranje/ rood gekleurde bloemen (afhankelijk van de cultivar) van de Crocosmia geven altijd een prachtig effect. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, vormen zich zaaddozen die zeker ook van sierwaarde zijn. Zowel de bloemen als de zaaddozen kunnen in een boeket gebruikt worden. 

Crocosmia snoeien en verzorgen

Crocosmia is een knolgewas. Soms wordt deze knol aan het eind van het seizoen uit de grond gehaald, binnen bewaard en dan in het voorjaar weer uitgeplant (zelfde behandeling als Dahlia's), maar dit is niet nodig. Laat de knollen gerust in de grond zitten. Zorg ervoor dat ze niet al te nat staan, anders bestaat de kans op rotten en bedek ze bij strenge vorst met een laag blad. Dat is beter voor de ontwikkeling van de plant dan ze elk jaar opnieuw uit te graven. Het beste kan het afgestorven loof van de Crocosmia na de winter afgeknipt worden. 

Crocosmia kopen op Tuinplantenwinkel.nl

De Nederlandse naam van Crocosmia is Montbretia. Onder beide namen is deze plantensoort terug te vinden, maar de overzichtspagina hebben we Crocosmia genoemd, omdat deze naam het meeste gebruikt wordt. Er worden een aantal verschillende varianten aangeboden. Het grootste verschil zit hem in de bloemkleur (geel - oranje - rood). De kenmerkende bloeiwijze met de gebogen aren hebben ze allemaal. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.