Informatie over ophiopogon

De voornaamste reden dat Ophiopogon een vaak toegepaste plant is, komt door de unieke bladkleur van de Ophiopogon planiscapus 'Niger'. Het is namelijk zo goed als zwart (niger betekent zwart in het Latijn). Omdat het een bladhoudende plant is, blijft dit zwarte (heel donkerpaarse) blad het hele jaar door zichtbaar. Daarnaast is het ook nog eens een sterke tuinplant. Ophiopogon is perfect om te combineren met planten met andere blad kleuren of af te wisselen met zijn broertje met groen blad. In de zomer krijgt dit siergras lichtroze bloemaartjes waar later donkerkleurige besjes aan verschijnen. Deze besjes vallen niet direct op. Het is vooral de unieke bladkleur, waar dit siergras op gekozen wordt. 

Ophiopogon kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Omdat het uiterlijk van Ophiopogon veel weg heeft van een siergras, hebben we hem bij deze categorie ingedeeld, maar feitelijk gezien is het geen gras. Het is een plant uit de familie van de lelieplanten. Op Tuinplantenwinkel.nl worden zowel de zwartbladige (Ophiopogon planiscapus 'Niger') als de groenbladige (Ophiopogon japonicus) aangeboden.

Ophiopogon planten

Dit siergras kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. Houd er wel rekening mee dat de Ophiopogon met zwart blad in de schaduw minder donker zal kleuren. Het is een plant die goed als bodembedekker kan worden aangeplant. Na verloop van tijd vormen zich naast de basisplant nieuwe uitlopers van waaruit een nieuw polletje ontstaat. Ook als kleine groep vooraan in de border komt Ophiopogon goed tot zijn recht. 

Ophiopogon

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.