Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kamperfoelie

De kamperfoelie of Lonicera is een kleurrijke klimplant. Er zijn diverse soorten, de meeste zijn bladverliezend, maar de Lonicera Henryi is een soort die wel groenblijvend is. De bloemen van de meeste bladverliezende soorten Kamperfoelie geuren heerlijk, vooral tegen de avond is deze geur het sterkst. Bekende geurende soorten zijn de Lonicera periclymenum ‘Belgica’ en Lonicera japonica ‘Halliana’. De wintergroene Lonicera Henryi geurt helaas niet; het lijkt er soms wel eens op dat planten de ene eigenschap met de andere moeten bekopen.

Kamperfoelie kopen bij tuinplantenwinkel.nl

De Kamperfoelie koopt u gemakkelijk bij Tuinplantenwinkel.nl in diverse soorten. Uw planten worden altijd zorgvuldig verpakt en binnen 2-4 werkdagen bij u bezorgd. Doordat deze plant in pot gekweekt wordt is deze het hele jaar aan te planten.

Kamperfoelie planten en verzorgen

De kamperfoelie staat met zijn voeten graag wat beschut en uit de zon. Van oorsprong groeit de plant aan de rand van het bos. Hier groeit de plant vanuit een koele plek richting een warme plek. Staat de plant meer in de schaduw dan de halfschaduw dan zal deze minder bloeien.

Bijna elke goed doorlatende grond wordt goed getolereerd maar ook op klei en veenachtige grond groeien de kamperfoelie’s prima. De grondsoort dient over het algemeen niet al te droog te zijn. Bij het planten raden we aan om aanplantgrond te vermengen met de aarde in het plantgat. Aanplantgrond verrijkt de bodem en zorgt voor een snelle aangroei van de jonge planten.

Kamperfoelie snoeien

Het beste snoeit u deze plant eind maart. U kunt de jonge topjes terug snoeien, of om de plant nog beter in toom te houden en te verjongen kunt u enkele oude takken terugsnoeien. Dit terugsnoeien van een of enkele oude lange takken bevordert mede ook de bloei en de vorming van meerdere nieuwe scheuten. 

Kamperfoelie

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.