Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over granaatappelboom

De Granaatappelboom wordt al eeuwenlang gekweekt als sierplant en voor de eetbare vruchten. De tuinplant begint als struikvorm en groeit uit tot een kleine, bossige boom met een dichte kroon. In het voorjaar komen eerst de roodoranje bladeren, die in de zomer heldergroen verkleuren. In de zomer verschijnen dan de felrode bloemen, die lang blijven bloeien en bij warm, droog weer uitgroeien tot de granaatappels met geleiachtig vruchtvlees. In het Nederlandse klimaat is het niet altijd mogelijk de vruchten voldoende te laten afrijpen, omdat daar veel zon voor nodig is. Als de Punica granatum overrijp is, valt hij van de boom en spat uit elkaar; vandaar zijn Nederlandse naam: granaatappel. Bij oude bomen bladdert de bast af en komt een crèmekleur tevoorschijn. Tuinplantenwinkel heeft een halfstamboom in het assortiment: de stam wordt door het ent-proces niet hoger maar wel dikker.

Granaatappelboom planten

De Granaatappelboom is een echt mediterrane tuinplant en er is dan ook een warme, zonnige, beschutte standplaats nodig. De tuinplant is matig winterhard en is daarom eigenlijk alleen als kuipplant te houden, zodat hij vorstvrij(niet kouder dan 5 graden) kan overwinteren.

Granaatappelboom snoeien en verzorgen

Punica granatum is in de volle grond zeer droogtebestendig, maar in een kuip is het nodig dat de tuinplant in de zomer regelmatig water krijgt. Strooi dan ook wat koemestkorrels of Culterra rond de stam. Bij het overwinteren is 1 keer per maand water geven voldoende, want de tuinplant groeit dan niet. Snoei in het voorjaar, als de kans op nachtvorst klein is, oude, uitgedroogde takjes weg.

 

Granaatappelbomen geven appelvormige vruchten die in Nederland alleen rijpen tijdens warme lange zomers

 

Inspiratie Granaatappelboom:

De bloemen van een granaatappelboom zijn al een reden om te kiezen voor deze fruitboom

 

In de zomer verschijnen er verspreid over de kroon verschillende oranje gekleurde bloesems. Deze bijzondere bloemkleur is uniek bij bomen en zorgt voor een bijzonder schouwspel.

Helaas is de granaatappelboom niet geheel winterhard. De plant heeft extra bescherming nodig bij serieuze kou

 

Tijdens warme zomers groeien een aantal bloesems uit tot echte granaatappels. De granaatappelboom is niet geheel winterhard in België en Nederland en zal moeten worden beschermd bij serieuze vorst (matige vorst).

 

De boom heeft frisgroen blad en een oranje bloesem tijdens de zomermaanden

 

In ons klimaat rijpen de vruchten meestal pas aan het einde van oktober of begin november. De bladeren zijn dan inmiddels al vaak van de boom af gevallen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.