Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bio fruitbomen

Er gaat niets boven vers fruit uit eigen tuin. Wij verkopen op Tuinplantenwinkel.nl een groot assortiment fruitbomen, daarbij dus ook deze biologisch gekweekte fruitbomen in allerlei soorten en maten. Het verschil tussen de BIO fruitbomen en de overige fruitbomen, is dat er tijdens het opkweken van de biologische fruitbomen géén chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt is. De vruchten die deze fruitbomen gaan produceren zijn daarmee 100% biologisch!

 

Biologische fruitbomen in diverse maten

fruitbomen zijn er in allerlei soorten en maten. De maatvoering bepaalt het uiterlijk van de boom. De uiteindelijke hoogte van fruitbomen is altijd te beperken door te snoeien. Bij de BIO fruitbomen zijn er een drietal standaard maatvoeringen:

  • Mini fruitboom: De kruin begint op ongeveer 30-50 cm boven het maaiveld. Deze fruitbomen zijn op een tragere onderstam geënt waardoor ze langzamer groeien en ook in een ruime pot geplant kunnen worden. In de volle grond aangeplant, zullen deze minifruitbomen ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog worden.
  • Laagstam fruitboom: De kruin begint op ongeveer een halve meter hoogte boven het maaiveld. Fruitbomen met een lage stam groeien uit tot bomen tussen de 3 en 5 meter hoogte. Omdat de takken al laag beginnen is het plukken en snoeien erg makkelijk.
  • Halfstam fruitboom: Halfstam fruitbomen hebben een stam van grofweg één meter hoogte. Halfstam Fruitbomen groeien, net als de laagstam fruitbomen, uit tot een hoogte tussen de 3 en 5 meter.

 

BIO fruitbomen in soorten en rassen

Om u nog meer wegwijs te maken in de wereld van het fruit is het belangrijk om te weten dat elke fruitsoort bestaat uit een veelvoud van variëteiten, ook wel fruitrassen genoemd. Misschien heeft u daar nog nooit van gehoord, maar u kent deze variëteiten vast en zeker. Denk bij appels bijvoorbeeld aan de ‘Elstar’.

 

Bij het bepalen welke fruitboom u plant, is het goed om te weten dat er zelfbestuivende en niet-zelfbestuivende variëteiten of rassen zijn. Een zelfbestuivende variëteit geeft bloesem met goed stuifmeel zodat de bloemen veel potentie hebben om bestoven te worden door stuifmeel van dezelfde boom. Dit bestuiven gebeurt door bijen, hommels en andere nectarliefhebbers. Bij een niet-zelfbestuivend ras is het stuifmeel van mindere kwaliteit. In dat geval is het beter om in de buurt een andere variëteit te planten die zorgt voor een goede bestuiving. Bij ieder fruitproduct op Tuinplantenwinkel.nl vindt u onder de productinformatie of de betreffende variëteit zelf bestuivend is, en zo niet welke variëteiten/rassen hiervoor het best in aanmerking komen.

 

Biologische fruitbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde fruitbomen gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920. De bezorging is bij ons in goede handen, we bezorgen namelijk met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst.

 

biologische fruitbomen of struiken in uw eigen tuin kweken

 

Inspiratie Bio Fruitbomen:

eetbaar bio fruit kweken aan een boom of struik of plant

 

Fruit eten uit eigen tuin kan. Met onze biologische fruitbomen bent u er van verzekerd dat deze niet bestrijd zijn met middelen.

 

bio fruitbomen kunt u direct eten van de boom

 

Rijpe appels kunt u direct uit eigen tuin plukken en eten.

 

vogels vinden net als u de kersen erg lekker

 

Ook vindt u op tuinplantenwinkel biologische kersenbomen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.