Menu
Geen producten gevonden

Informatie over lei kweepeer

De kweepeer behoort zo langzamerhand tot de vergeten fruitsoorten. De boom geeft vrij grote geel tot geel/groene vruchten die rijp zijn in het najaar. Als boom plant u de lei-kweepeer niet alleen voor de vrucht, maar ook voor de prachtige bloesem in het voorjaar. De nectar van de bloemen lokt veel bijen en hommels. De vrij grote wit-roze bloemen staan vaak in enkelvoud aan de uiteinden van de takken. Het blad zelf is ovaalrond en licht behaard. Bij het uitlopen van de knoppen heeft het blad eerst een grijsgroene kleur.

De Latijnse naam van deze plant is Cydonia oblonga en is familie van de appel, peer en bijvoorbeeld lijsterbes. De vruchten worden gebruikt om te verwerken tot gelei en compote en zijn niet smaakvol als deze geplukt worden. De vrucht is ook erg hard en dient daarom eerst gekookt te worden alvorens deze gegeten kan worden.

 

Lei kweepeer planten

Plant de lei kweepeer op een zonnige of half zonnige plaats in de tuin voor het beste resultaat. Hier rijpen de vruchten het beste en voelt de boom zich prima thuis. De grond dient goed doorlatend te zijn; de boom houdt niet van natte voeten. Maak bij het planten een ruim plantgat en voeg daar wat aanplantgrond aan toe. Deze kunt u samen met de leiboom bestellen. Het planten van deze boom kan het hele jaar door. Tuinplantenwinkel.nl levert deze boom in pot.

 

Lei kweepeer snoeien en verzorgen

Lei-kweeperen laten zich goed snoeien. Dit kan het hele jaar door maar is aan te raden in het najaar/winter en de zomer. Snoei de zijscheuten daarbij flink terug, maar laat een klein deel staan waarop de boom opnieuw kan uitlopen en bloemknoppen kan vormen. De bloemen (en dus vruchten) verschijnen op het oudere hout.

Indien nodig kunt u deze leiboom ook extra voeding geven in de vorm van een organische mest. Dit doet u tussen maart en september. Strooi de korrels uit rondom de voet van de plant.

 

Lei kweepeer kopen bij Tuinplantenwinkel.nl 

Tuinplantenwinkel.nl biedt deze boomsoort aan in de scherm-serie. Dit is een leiboom met een verticaal scherm en een korte stamhoogte. Deze leiboom is goed toe te passen voor een muur of schutting. Daarnaast kunt u ook denken aan een afscheiding in de tuin die u kunt creëren met deze leivorm. De boom wordt geleverd in pot en is het hele jaar door te planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.