Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over fluweelboom

Hoe de Fluweelboom aan zijn naam komt? Daarvoor moeten we bij de jonge takken van deze boom zijn. Die zijn namelijk behaard met een fluweelachtige vacht. Ze voelen gewoon zacht aan. Dikkere takken / stammen verliezen langzamerhand deze zachte beharing. 

Het blad van de fluweelboom

Naast de zachte beharing van de takken, is het blad een andere opvallend kenmerk van de Fluweelboom. De bladeren zijn samengesteld en zeer groot. 1 blad bestaat uit minimaal 10 tot soms wel meer dan 30 deelblaadjes. Bij de gewone Rhus typhina zijn deze blaadjes groen van kleur en langwerpig van vorm. Bij de meeste andere varianten, bijvoorbeeld de Rhus typhina 'Laciniata' zijn deze blaadjes smaller van vorm en is de rand diep ingesneden. De herfstkleur van het blad van de Fluweelboom is opvallend oranje/rood van kleur. 

Meerstammige Fluweelboom

Meestal wordt de Fluweelboom aangeboden als grote struik of meerstammige boom. Zijn wat grillige groeiwijze en opvallende zachtbehaarde twijgen maken hem hier uitermate geschikt voor. Door in de loop van de jaren de onderste zijtakken van de hoofdstammen af te knippen, wordt het effect van een meerstammige boom verder vergroot. Ook aangeplant in een grote bloembak of verhoogde border, komt de meerstammige Fluweelboom perfect tot zijn recht. 

Fluweelboom snoeien en onderhouden

De Fluweelboom verlangt geen specifieke snoei. In de loop van de jaren kunnen de onderste takken van de hoofdstammen gesnoeid worden, waardoor de grillig gevormde stammen beter zichtbaar worden en de boom minder massaal overkomt. Daarnaast kunnen elkaar kruisende takken weggeknipt worden. Dit geeft een verzorgder beeld. Tenslotte maakt de Fluweelboom zo nu en dan ondergrondse uitlopers die naast de oorspronkelijke boom uit de grond komen. Als er (meer dan) voldoende ruimte is, dan kunnen de uitlopers uitgroeien tot nieuwe planten, maar doorgaans is het beter om deze uitlopers te verwijderen en het bij die ene mooie (meerstammige) Fluweelboom te houden!

 

Fluweelboom voelt erg zacht zoals de naam als zegt

 

Inspiratie Fluweelboom:

De fluweelboom heeft een samengesteld fijn blad

 

De Fluweelboom bloeit in juni - juli, hier ziet u het begin van een bloem.

rood oranje kleuren in het najaar van de fluweelboom rhus

 

De Fluweelboom is een grote struik of meerstammige boom, door de grillige groeiwijze. 

 

De fluweelboom kan uitgroeien tot een grote boom struik

 

De blad van de Fluweelboom verkleurd in de herfst met prachtige kleuren.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.