Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over kant en klaar haag

Heeft u een nieuwe haag nodig, maar wilt u meteen resultaat en meteen vrij zitten? Dan zijn kant en klaar hagen de oplossing. De kant en klaar hagen zijn in verschillende soorten beschikbaar. Kant en klaar hagen staan in pot en zijn jaarrond te planten. Meteen na het planten staat er al echt een hoge en volwaardige haag. Voordeel van deze haagelementen is dat deze smal opgekweekt zijn maar wel al meteen een bepaalde hoogte hebben.

 

Er zijn verschillende hagen kant en klaar beschikbaar. Er zijn prachtige kant en klaar hagen die wintergroen zijn, maar ook de bladverliezende carpinus betulus is een populaire kant en klaar haag.

 

Kant en klaar hagen planten

Meet goed uit waar de kant en klaar hagen moeten komen te staan en bereidt het planten goed voor. Zet de planten in de sleuf of het plantgat en vul deze met de uitgegraven aarde, vermengd met aanplantgrond. Het is belangrijk dat de kant-en-klaar haag niet te diep geplant wordt. Zorg dat er maximaal 1 tot 2cm grond bovenop de kluit ligt na het planten. Geef na het planten voldoende water. 

 

Eventueel kan er tussen elke afzonderlijke haagelementen ijzeren palen of hardhouten palen geplaatst worden. Dit versterkt het schutting-effect, maar noodzakelijk is het niet. Plaats de palen alleen als u het mooi vindt.

 

Het beste kunnen de Kant en klaar hagen in de volle grond aangeplant worden, maar ook in bijvoorbeeld een hardhouten bak op het terras kunnen kant en klaar hagen goed tot hun recht komen. Zorg er altijd voor dat de mooiste kant van het rek in het zicht staat.

 

Kant en klare hagen snoeien en verzorgen

Houdt het weer in de gaten of de kant en klaar haag extra water moeten hebben. Zeker als deze recent geplant zijn, is een regelmatige watergift noodzakelijk. Snoei de kant en klaar hagen minimaal 1 keer per jaar,. Afhankelijk van de soort kunnen kant en klare hagen ook meerdere keren per jaar gesnoeid worden. Het makkelijkste is om de kant en klaar hagen met een heggenschaar in model te scheren. Bemesten van de kant en klare heg kan in het voorjaar of de zomer. Op die manier blijft er een gezonde en volle haag staan.

 

Heeft Tuinplantenwinkel.nl ook de hedera haag als kant en klaar hagen in het assortiment?

Nee, de Hedera haag is niet in de vorm van kant en klare hagen beschikbaar. Dit hebben we met een reden gedaan. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u de Hedera hibernica in vele maten bestellen. Wilt u meteen een hoge haag van de klimop, dan kunt u de Hedera hibernica in een van de hoogste maten bestellen. Als u dan per meter haag hedera één of twee planten extra besteld, dan bereikt u op die manier met de losse haagplanten hetzelfde effect dan dat u haagelementen van de Hedera helix plaatst.

 

Het grote verschil tussen de kant en klare hedera haag en de losse planten is de prijs. De haagelementen van de hedera helix zijn zoveel duurder dan een aantal grote losse planten, dat wij besloten hebben deze niet aan te bieden. Daarnaast staat er meestal al een raster in de vorm van een gaashekwerk waar de verschillende hedera hagen tegen aan geleid kunnen worden. Ook daarvoor hoeft er geen haagelementen geplaatst te worden.

 

Er worden verschillende types haag hedera aangeboden. Bijvoorbeeld de Hedera helix Woerner of andere Hedera helix soorten. Wij vinden de Hedera hibernica de soort die het beste geschikt is om te dienen als hoge afscheiding of bijvoorbeeld tegen een schutting te planten. Deze Hedera is in verschillende hoogtematen leverbaar. De Hedera kant en klaar haag kunt u op deze manier zelf samenstellen en op een veel voordeligere manier aanschaffen en planten.

 

Veelgestelde vragen over kant en klaar haag:

Hoe kan het dat hagen kant en klaar geleverd worden?

Antwoord: De kant en klare haag heeft bij de kweker een aantal jaar zijn afmeting en hoogte kunnen bereiken. Door op de juiste tijdstippen te snoeien, vormen de kant en klaar hagen al direct na aanplant een dichte en groene afscheiding. Kant en klaar hagen hebben een eigen rekvorm waar ze houvast aan hebben. Zo kunnen de hagen kant en klaar in uw tuin worden aangeplant.

 

Is een Kant en klaar haag een volgroeide haag?

Antwoord: Ja, de kant en klaar hagen bieden direct privacy. Over het algemeen zijn het groenblijvende hagen die ook in de winter geen doorkijk geven. Zo heeft u het hele jaar door een groene haag. Eventueel kunt u de kant en klaar hagen in de loop van de jaren nog wat hoger laten groeien.

 

Wat is de beste groenblijvende haag?

Antwoord: Groenblijvende kant en klaar hagen zijn het populairste. Deze soorten geven het hele jaar privacy in uw tuin. De Prunus lusitanica 'Tico' heeft donkergroene bladeren en is meteen na aanplanten helemaal dicht. Wij vinden verder de Olijfwilg Elaeagnus ebbingei een ideale soort voor groenblijvende kant en klaar hagen. Het zijn sterke haagplanten en zijn in verschillende afmetingen leverbaar, zodat er voor elke plek een goede maat Elaeagnus als kant en klaar haag te verkrijgen is.

 

Hoe hoog mag een haag zijn tussen twee buren?

Antwoord: Als hier regels voor zijn, dan staat dit in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van de gemeente waarin u woont. U kunt dit navragen bij uw gemeente. De maximale hoogte van de kant en klaar hagen die Tuinplantewinkel.nl aanbiedt, is 200 cm hoog. Hiermee heeft u direct privacy.

 

Wat kost een hoge heg?

Antwoord: Losse haagplanten zijn altijd voordeliger in aanschaf dan bijvoorbeeld Quickhedge hagen, kant en klaar hagen en haagpanelen. Soms kunnen kant en klare hagen een betere keuze zijn dan losse haagplanten. Dit is per situatie verschillend. Als privacy direct gewenst is, dan is een groene kant en klaar haag een goede optie.

 

kant en klaar haag wintergroen

 

Inspiratie Kant en klaar haag:

kant en klaar haag in rek

 

Geen geduld en wilt u meteen privacy hebben. Kies dan voor een kant en klaar haag.

tuin afscheiding met kant en klaar haag

 

Snoei een kant en klaar haag minimaal 1 keer per jaar.

 

klant en klaar haag planten

 

Met een kant en klaar haag heeft u meteen een dichte haag.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.