U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Sarcococca | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over sarcococca

De Vleesbes, ofwel Sarcococa is een winterharde, groenblijvende heester die familie is van de Buxus, maar zich onderscheid met een groter blad en een heerlijk geurende bloei als het einde van de winter nadert. Deze plant wordt niet gegeten door de rupsen van de buxusmot. Van de vleesbes zijn een tweetal soorten te gebruiken in de tuin. De Sarcococca confusa is de meest grofbladige soort met glanzende diepgroene bladeren. Deze groeit wat hoger uit dan de Sarcococca hookeriana. De hookeriana heeft een compactere groeiwijze (habitus) en heeft leerachtig donkergroen blad. In deze tijd waar veel van de Buxusplanten aangetast zijn door de buxusmot, is het te overwegen om deze tuinplant ter vervanging aan te schaffen. Het wintergroene blad is mooi glanzend groen en tijdens de winter bloeit de plant met witte bloemetjes, die een lekkere, honingzoete geur afgeven(een paar takjes in de kamer en de hele kamer ruikt ernaar); na de bloei vormen zich zwarte bessen.

Sarcococca planten

Sarcococca staat liefst op een beschutte standplaats in de halfschaduw. Teveel zon zorgt voor minder mooie bladeren. Maar in de schaduw kan deze tuinplant ook aangeplant worden. Elke goed doorlaatbare, niet te droge tuingrond is geschikt. Afhankelijk van de soort plaats u 3 á 5 planten per vierkante meter. Als u gaat planten, bepaalt u eerst waar de planten moeten komen te staan. Maak daar eerst de grond goed los. Graaf dan plantgaten (net iets groter dan de kluit in de pot). Meng wat aanplantgrond door de aarde in het gat, dat bevordert het aangroeien. Haal de Vleesbes planten uit de pot en zet ze in de plantgaten, doe er een flinke scheut water bij, zodat de kale wortels zich vol kunnen zuigen. Met de omliggende aarde maakt u het gat verder dicht, waarna u de grond rond de plant stevig aandrukt met uw handen of voet. Bij droogweer nog wat water geven.

Sarcococca snoeien en verzorgen

Veel verzorging heeft deze tuinplant niet nodig. Na de bloei mag er wat gesnoeid worden. Dan knipt u verstorende takken weg, voor vormbehoud. Als u een haag wilt maken van de planten snoeit u deze ook het beste na de bloei terug in vorm. U kunt de planten dan eventueel nog een tweede keer snoeien in juni of juli. Dit kan echter ten koste gaan van de bloei in de daaropvolgende winter.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.