U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Cornus controversa | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over cornus controversa

De cornus controversa is een grote soort Kornoelje. De Nederlandse naam is ook niet voor niks 'Reuzenkornoelje'. Het is een struik die uiteindelijk makkelijk 5 meter hoog kan worden en is daarmee niet zo geschikt voor de kleine tuin. De groeiwijze van de takken van de Cornus controversa is opvallend. De takken komen in etages uit de hoofdstam. De witte bloemen komen in het late voorjaar bovenop deze horizontale takken te staan. De Cornus controversa heeft een schermvormige bloeiwijze. Ook de jongere takken van deze tuinplant hebben sierwaarde. Ze hebben een rode gloed en zit vol met witte 'spikkels' (lenticellen). 

Cornus controversa planten

Het beste komt de Cornus controversa tot zijn recht als hij in zijn natuurlijke vorm kan uitgroeien. Omdat hij vrij breed kan worden (5 meter is geen uitzondering), is een standplaats in een grote border of bijvoorbeeld als solitair in het gazon het mooiste. In een grote Japanse tuin, komt deze Cornus controversa ook heel goed tot zijn recht. Gebruik tijdens het aanplanten voldoende aanplantgrond, zodat de wortels van de tuinplant een goede start kunnen maken.

Cornus controversa snoeien en verzorgen

Zoals hierboven al vermeld, heeft de Cornus controversa een karakteristieke groeiwijze, met vertakkingen die in etages aan de hoofdstam verschijnen. Om deze vorm te behouden, is het belangrijk om zo min mogelijk aan de Cornus controversa te snoeien. Door het snoeien, komen er als reactie hierop vaak lange dunne twijgen op plekken waar je ze niet wilt hebben. Hierdoor zou de vorm van de plant verloren kunnen gaan en dat is zonde. Lichte snoei van jonge scheuten is doorgaans geen probleem.

 

cornus controversa in de tuin aangeplant

 

Inspiratie Cornus controversa:

cornus controversa is een bladverliezende plant

 

Cornus controversa is een sierlijke plant, door zijn bloem en blad.

cornus controversa als solitaire boom

 

Een Cornus controversa kan erg groot worden. De Nederlandse naam is dan ook Reuzenkornoelje.

 

bont bladige cornus controversa

 

De Cornus controversa is erg geschikt voor een grote tuin.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.