Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over osmanthus burkwoodii

De Osmanthus burkwoodii is een vroege bloeier, veel vroeger dan bijvoorbeeld de Osmanthus heterophyllus. Halverwege de lente kunnen de bloesems al tevoorschijn komen, waar de heterophyllus liever nog even wacht tot de herfst. De bloemen van de Burkwoodii heeft bovendien een sterke geur die erg doet denken aan jasmijn. Het blad heeft wel wat weg van de Liguster maar is wat stugger. 

Osmanthus burkwoodii planten

Osmanthus burkwoodii groeit zowel in de zon als in de schaduw, stelt weinig eisen aan de tuingrond en staat bij voorkeur in een licht vochtige, goed waterdoorlatende bodem. Zorg wel dat er altijd zonlicht bij de plant kan komen. Gebruik altijd aanplantgrond bij het planten voor een goede start. 

Osmanthus burkwoodii snoeien

Snoei de Schijnhulst alleen voor vormbehoud meteen na de bloei, op een bewolkte dag, om verbranding van de bladeren te voorkomen. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of heggenschaar, om het blad zo min mogelijk te beschadigen. Eenmaal per jaar snoeien is voldoende. 

 

Osmanthus burkwoodii is een wintergroene heester of kleine meerstammige boom met leerachtig klein blad

 

Inspiratie Osmanthus burkwoodii:

In het voorjaar bloeit de Osmanthus burkwoodii met geurende witte bloesem

 

Osmanthus burkwoodii is een nog vrij weinig toegepaste heester die zeer de moeite waard is voor elke tuin. De plant is wintergroen en bloeit daarnaast met heerlijk geurende bloemen.

 

Osmanthus burkwoodii kan op zowel een zonnige als schaduwrijke standplaats prima groeien

 

De struik is goed te snoeien en kan worden gebruikt als haag, maar ook als solitair zoals in dit voorbeeld. Het is een vrij traag groeiende, maar ijzersterke plant die geschikt is voor elke standplaats. Osmanthus burkwoodii kan op den duur zelfs uitgroeien tot een kleine (meerstammige) boom. 

 

Ook voor een haag is de Osmanthus burkwoodii prima geschikt

 

De bloemen verschijnen in bundels aan de twijgen in het voorjaar. Als de bloemen zich openen verspreiden ze een heerlijke zoete geur.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.