Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over osmanthus burkwoodii

De Osmanthus burkwoodii vormt een stevige struik en is een vroege bloeier, veel vroeger dan bijvoorbeeld de Osmanthus heterophyllus. Halverwege de lente (ca. april mei) kunnen de bloesems van deze Schijnhulst al tevoorschijn komen, waar de heterophyllus liever nog even wacht tot de herfst. De witte bloemen van de Osmanthus Burkwoodii hebben bovendien een heerlijke geur die erg doet denken aan jasmijn. Het blad van de Schijnhulst heeft wel wat weg van de Liguster maar heeft een mooie glans en is wat stugger. 

 

Osmanthus burkwoodii planten

Osmanthus burkwoodii verdraagt zowel felle zon als (half)schaduw, stelt weinig eisen aan de tuingrond, staat en bij voorkeur in een licht vochtige, goed waterdoorlatende bodem. Schijnhulst is gewoon een hele gemakkelijke tuinplant. Zorg wel dat er altijd zonlicht bij de plant kan komen (een plaatsje in de halfschaduw kan ook) en gebruik altijd aanplantgrond bij het aanplanten voor een goede start.

 

Veelgestelde vragen over Osmanthus x burkwoodii

Hoe Osmanthus burkwoodii schijnhulst snoeien?

Antwoord: Snoei de Schijnhulst alleen voor vormbehoud meteen na de bloei op een bewolkte dag, om verbranding van de bladeren te voorkomen. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of heggenschaar, om het blad zo min mogelijk te beschadigen. Door de langzame groei is eenmaal per jaar snoeien voldoende. 

 

Hoe hoog wordt Osmanthus Burkwoodii schijnhulst?

Antwoord: in de vrije natuur kan deze mooie haagplant wel tot 2 meter hoog worden. Omdat deze gemakkelijke plant voor het overgrote deel gebruikt wordt als haagplant, bepaalt u echter zelf de uiteindelijke hoogte van de Schijnhulst.

 

Is deze plant ook geschikt voor lage hagen?

Antwoord: ja, deze wintergroene haagplant is uitstekend geschikt om zowel een hoge als lage haag mee te maken. De Schijnhulst is een goede vervanger voor buxus en is ook prima toe te passen in kleine tuinen.

 

Hoe Osmanthus Burkwoodii planten?

Antwoord: nieuwe planten koopt u bij tuinplantenwinkel.nl in pot of met kluit, dan kunt u ze gemakkelijk in de tuin zetten. Het aantal planten per strekkende meter is afhankelijk van de planthoogte. U vindt deze informatie bij de specificaties van de plant op de productpagina.

 

Online Osmanthus x burkwoodii kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Voor bestellingen via Tuinplantenwinkel.nl geldt een minimum totaal bestelbedrag van €50,- aan producten.

 

Osmanthus x burkwoodii afhalen

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaar staat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

Osmanthus burkwoodii is een wintergroene heester of kleine meerstammige boom met leerachtig klein blad

 

Inspiratie Osmanthus burkwoodii:

In het voorjaar bloeit de Osmanthus burkwoodii met geurende witte bloesem

 

Osmanthus burkwoodii is een nog vrij weinig toegepaste heester die zeer de moeite waard is voor elke tuin. De plant is wintergroen en bloeit daarnaast met heerlijk geurende bloemen.

 

Osmanthus burkwoodii kan op zowel een zonnige als schaduwrijke standplaats prima groeien

 

De struik is goed te snoeien en kan worden gebruikt als haag, maar ook als solitair zoals in dit voorbeeld. Het is een vrij traag groeiende, maar ijzersterke plant die geschikt is voor elke standplaats. Osmanthus burkwoodii kan op den duur zelfs uitgroeien tot een kleine (meerstammige) boom. 

 

Ook voor een haag is de Osmanthus burkwoodii prima geschikt

 

De bloemen verschijnen in bundels aan de twijgen in het voorjaar. Als de bloemen zich openen verspreiden ze een heerlijke zoete geur.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.