U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Helleborus | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over helleborus

Helleborus wordt ook wel Kerstroos (of nieskruid) genoemd. Het bijzondere van deze tuinplant is de bloeiperiode vanaf ongeveer Kerst tot in maart. Het zijn heel mooie tuinplanten vanwege hun bloei in de winter en ook hebben ze mooie decoratieve bladeren. Het zijn vrij makkelijke schaduwplanten, die het in de volle grond of in een bloembak ieder jaar uitstekend doen.

Helleborus planten en verzorgen

Het is belangrijk dat de Helleborus op een schaduwrijke, beschutte plek in de tuin staan. In de winter verdraagt de bloeiende plant wel zon. De grond moet goed doorlaatbaar zijn. De wortels mogen niet in het nat staan (rotten). De grond moet humusrijk en vruchtbaar zijn; voeg organisch materiaal, kalk en beendermeel toe om dat te bevorderen. Geen arme, droge grond. Maak een diep plantgat, omdat de plant diep wortelt. Aanplanten kan het hele jaar, in september kunt u verplanten. Tijdens de bloei kunt u wat blad wegknippen, zodat de bloemen beter zichtbaar zijn. Bladeren die aangetast zijn door de bladvlekkenziekte, meteen verwijderen en in de kliko doen. Wat bemesten met bijvoorbeeld koemestkorrels tijdens de bloei. Uitgebloeide bloemen afknippen bevordert het ontstaan van nieuwe bloemen. 

Helleborus kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel heeft verschillende soorten in het assortiment: Helleborus argutifolius, die bloeit in periode januari-april met witte knikkende bloemen, de Helleborus orientalis ‘Double Ellen Purple, bloeit in februari- april met donkerpaarse bloemen, Helleborus orientalis, bloeit van februari-april met bloemen met paarse rode roze witte tinten, Helleborus foetidus, bloeit van februari –april met groen-witte bloemen en tot slot De Helleborus Niger (kerstroos) bloeit van januari tot maart met witte bloemen, die later meer paars/rood worden.

 

helleborus is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren

 

Inspiratie Helleborus:

Helleborus is een vaste plant die in de winter bloeit

 

Helleborus is een wintergroene vaste plant die in de winter bloemen geeft.

als u helleborus combineert met andere planten heeft u het hele jaar door bloemen

 

Helleborus foetidus heeft een fijner blad dan de bekende kerstroos.

 

Naast de witte helleborus zijn er ook donkere paarse rode kleuren

 

De Helleborus staat graag in de schaduw op een beschutte plek.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.