Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over cornus alba

De naam witte kornoelje is een beetje verwarrend voor een plantleek; de takken van de Cornus alba in de winter zijn immers dieprood van kleur. De Nederlandse naam verwijst dan ook naar de bloei. In mei-juni bloeit deze tuinplant met schermen van roomwitte bloemen, waar later witte tot blauwe bessen uit ontstaan. Het eerst groene blad verkleurt in de herfst net zo rood als de takken zijn. Zet Cornus alba achter in de border, dan komt deze struik mooi uit, als achtergrond voor andere borderplanten en in combinatie met bloeiende struiken in de winter (Toverhazelaar, Skimmia) en groenblijvende vaste planten zoals bijvoorbeeld siergrassen. De Kornoelje staat het liefst in de zon, maar schaduwrijke, wat vochtige standplaatsen zijn ook mogelijk. Alle goed doorlaatbare tuingrond is geschikt. Deze struiken zijn ook geschikt om in openbaar groen aan te planten. De twijgen van de variëteit ‘Sibirica’ kleuren het meest rood.

Cornus alba planten

Tuinplantenwinkel levert deze planten in een pot, zodat er het hele jaar geplant kan worden; uiteraard niet als de vorst in de grond zit. Voor het planten eerst de grond voorbewerken: d.w.z. goed losmaken, er mogen geen harde lagen meer inzitten. Dan wordt er een plantgat gegraven dat net wat ruimer dan de kluit is, daar doet u wat aanplantgrond in, om het aangroeien te bevorderen. Er kan ook wat water bij. Dompel de kluit van de plant vervolgens in een emmer water. Op die manier zorgt u ervoor dat de kluit goed vochtig is bij het aanplanten. Haal dan de tuinplant uit de pot, zet hem in het gat en vul dat op met omliggende aarde. Let er op dat de bovenzijde van de kluit ongeveer gelijk komt te staan met het niveau in de tuin. Druk de grond goed aan met de voet of handen en geef nog wat water.

Cornus alba snoeien en verzorgen

Na de winter snoeit u in maart  de struik regelmatig flink terug, om zo veel nieuwe scheuten in het voorjaar te krijgen. Dan knipt u alle takken tot 5-10 cm boven de grond af, of u snoeit 1/3 van de oudste takken terug. Dat heeft als voordeel dat de struik dan minder kaal oogt. Na de snoeibeurt strooit u wat organische mest rond de voet van de Kornoelje, bv. compost of koemestkorrels, die bij ons ook te bestellen zijn. In de lente lopen de nieuwe takken weer uit. In de zomermaanden hebben de takken nog een wat groene kleur; in de winter als het koud wordt kleuren de takken rood.

Cornus alba

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.