Informatie over struikrozen

Als u op zoek bent naar struiken die de hele zomer bloeien zit u hier goed. De meeste struikrozen bloeien vanaf half juni tot september. Een aantal bloeit zelfs door tot aan de vorst.

Verschillende soorten struikrozen

Struikrozen zijn geschikt voor heel veel plaatsen in de tuin. Sommige soorten groeien als een tapijt over de grond en kunnen een bodembedekkende functie hebben. U vindt deze bodembedekkende rozen bij elkaar in één groep. Zo ziet u meteen welke soorten hiervoor geschikt zijn.

De meeste struikrozen groeien opgaand. Bij tuinplantenwinkel hebben we deze opgaand groeiende rozenstruiken verdeeld in trosrozen, grootbloemige rozen, Engelse rozen en bottelrozen. Bij trosrozen staan de bloemen geclusterd aan de stengels. De bloemen van trosrozen zijn vaak middelgroot van formaat. Grootbloemige rozen imponeren door hun grote bloemen. De rozen prijken in enkelvoud of als een klein groepje bovenaan de stevige stengels. Engelse rozen imponeren juist met hun bloemvorm en geur. De middelgrote tot grote bloemen staan in groepjes bijeen.

Doorbloeiende, geurende en bottelvormende rozen

De tros- en grootbloemige en Engelse rozen zijn doorbloeiend. Dat wil zeggen dat de roos telkens nieuwe bloemscheuten maakt. Bottelrozen vormen een opvallende groep. Het zijn doorbloeiende rozen met sterk geurende enkele of gevulde bloemen. Meest in het oog springend zijn de eetbare vruchten die ook kunnen worden gebruikt voor jam, compote of gelei.

Rozen zijn bovenal beroemd vanwege hun geur. Niet alle rozen ruiken echter even sterk. Omdat we graag willen dat u de juiste koopt hebben we hier een selectie gemaakt van de echt geurende exemplaren binnen ons uitgebreide assortiment.

 

Rozen bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wij leveren al onze rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten en te kopen zijn. Onze rozen worden goed verzorgd op ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid indien dat nodig is. Dit is om ervoor te zorgen dat uw online aankoop een succes wordt.

 

Struikrozen zijn in ontelbare kleuren verkrijgbaar en bloeien over het algemeen de gehele zomer

 

Inspiratie Struikrozen:

Struikrozen combineren gemakkelijk met vaste planten zoals salvia en alchemilla

 

Deze struikrozen hebben wat steun van een hekwerk en zijn combineerd met Nepeta (lichtpaars), Salvia (donkerpaars) en Alchemilla (geel/groen).

 

Sommige struikrozen kunnen uitgroeien tot flinke struiken en zijn geschikt om achterin de borders aan te planten

 

Sommige struikrozen kunnen uitgroeien tot flinke struiken en zijn geschikt om achterin de borders aan te planten.

 

Klassieke rode rozen doen het altijd goed en veel rozen zijn ook prima te gebruiken als snijbloem

 

Rode rozen kun je ook gemakkelijk zelf opkweken in eigen tuin en vervolgens gebruiken als snijbloem, of om er gewoon van te genieten in de tuin natuurlijk.

 

Video's over Struikrozen:

 

 

 

Struikrozen combineren ook gemakkelijk in een vaste planten border. Deze Verbena bonariensis kan gemakkelijk tussen rozenstruiken groeien.

 

 

 

Op Tuinplantenwinkel.nl maar ook in ons plantencentrum vindt u een groot en divers assortiment rozen, klimrozen en rozen op stam.

 

 

 

Rozen groeien graag op een voedselrijke bodem. U kunt rozenstruiken helpen door deze in het voorjaar te voorzien van extra voeding. Culterra is als organische meststof hiervoor prima geschikt.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.