Informatie over oude druivenstronken

Druiven zijn klimplanten met lange slappe ranken. Een jonge druivenplant begint als een dun sprietje. Deze karakteristieke stronken zijn het resultaat van jarenlang kweek, snoei- en knipwerk. Op die manier is een korte stam ontstaan die de uitlopers ieder jaar met gemak kan dragen.

De meeste van deze stronken komen van oude wijngaarden in Frankrijk of Spanje. Wanneer de productie niet hoog genoeg meer is, wordt de plant of volledige gaard vervangen door een jonger alternatief. Erg zonde, omdat oude druivenplanten inmiddels een karakteristieke stam hebben ontwikkeld en nog vol leven zitten. Tegenwoordig vinden veel van deze ranken een tweede leven in de tuin. Omdat de druif op stam goed winterhard is, zijn het prachtige karakteristieke planten die ook in ons klimaat prima groeien. De stronken worden in de winter gerooid en in potten gezet waar ze rustig opnieuw kunnen aanwortelen. Eenmaal doorgeworteld zijn de planten klaar voor de verkoop. De druiven die aan deze stronken groeien zijn niet altijd een even groot succes om te eten. Sommige variëteiten missen de warmte van het klimaat waar ze oorspronkelijk groeiden en ontwikkelen een wrange smaak. Gelukkig zorgt de oude druif op stam met zijn bladeren en karakteristiek afbladderende stammen wel voor een sfeervol plaatje.

Oude druivenstronken in de tuin of in pot

Deze sfeervolle planten zijn geschikt om aan te planten in de volle grond of in een pot. In de volle grond groeien de planten het makkelijkst en heeft u er minder onderhoud aan. In een pot moet u rekening houden met het tijdig water geven. Daarnaast is het goed om de planten regelmatig extra voeding te geven zodat de groei niet belemmert wordt en de plant gezonde bladeren ontwikkelt.

Snoeien is noodzakelijk om de plant in model te houden. U kunt de langste ranken eventueel in de zomer al voor een deel wegknippen. In het najaar dienen de scheuten kort terug geknipt te worden op de oude stronk.

Oude druivenstronken kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De oude druivenstronken die in onze webshop te vinden zijn, importeren we zelf. Zo kunnen we u de beste druivenstronken aanbieden van een uitstekende kwaliteit. Alle exclusieve druivenstronken worden met onze eigen bezorgdienst afgeleverd, zodat er geen schade plaats kan vinden tijdens het transport.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.