Informatie over rodgersia

Rodgersia heeft als officiële Nederlandse naam Schout bij Nacht, maar waar deze naam vandaan komt is niet bekend. Er had beter iets met de Kastanje in de naam kunnen zitten, het blad van de Rodgersia heeft daar namelijk veel gelijkenis mee. Het mooie blad is ook meteen de reden dat voor Rodgersia gekozen wordt. Op zich heeft deze tuinplant ook een mooie bloeiwijze, maar deze is maar van korte duur.

Rodgersia planten

Net zoals de meeste bladplanten, staat ook de Rodgersia bij voorkeur in de schaduw. Waar de plant bijvoorbeeld perfect tot zijn recht komt, is aan de rand van een grote waterpartij in de schaduw van een treurwilg. Omdat het een plant met groot blad is en daarnaast in de loop van de jaren ook flink kan uitdijen, is het belangrijk om de Rodgersia voldoende ruimte te geven om tot ontwikkeling te kunnen komen. Ook achterin de tuin in een grote border met hogere heesters en bomen, kan hij goed als onderbeplanting dienen. Zorg er wel voor dat de bodem niet te droog is, want daar houdt de Rodgersia niet van.

Rodgersia snoeien en verzorgen

Het blad van de Rodgersia sterft in de wintermaanden af. Dit kan aan het eind van de winter bij de grond weg gesnoeid worden. Later in het voorjaar zal de plant weer nieuwe grote bladeren aanmaken. Strooi na de snoeibeurt eventueel compost rondom de voet van de plant. Dit houdt de bodem humusrijk, vochthoudend in de zomer en geeft voeding aan de Rodgersia. Zorg ervoor dat de plant tijdens warme en droge periodes voldoende extra water krijgt.

Rodgersia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De planten die bij Tuinplantenwinkel van Rodgersia verkocht worden, staan in een zogenaamde P9 pot. Het zijn kleine planten die zich in de tuin zullen moeten gaan ontwikkelen. Het eerste jaar zal de plant zijn energie voornamelijk steken in de ontwikkeling van het wortelgestel. Pas het tweede jaar zullen er meerder mooie bladeren aan de Rodgersia komen. Geef deze tuinplant de tijd om zich te ontwikkelen. Hij is het zeker de moeite waard.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.