Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over rodgersia

De Rodgersia is genoemd naar John Rodgers die admiraal (schout bij nacht) was en de leider van een expeditie naar Japan waarbij deze planten zijn ontdekt. Er had beter iets met de Kastanje in de naam van deze vaste plant kunnen zitten, de opvallend grote bladeren van de Rodgersia hebben daar namelijk veel gelijkenis mee. Dat is ook meteen de reden dat voor Rodgersia als bladplant gekozen wordt. Op zich is de bloei in de maanden juni juli wel mooi maar deze is maar van korte duur.

 

Er zijn bij tuinplantenwinkel.nl twee soorten Schout bij Nacht verkrijgbaar: de Rodgersia pinnata en de Rodgersia aesculifolia. Beide bloeien in mei - juni - juli en hebben graag een standplaats in de halfschaduw - schaduw. Echter de pinnata bloeit lichtroze en wordt ca. 80 cm hoog, terwijl de aesculifolia wit bloeit en met ca. 100 cm wat hoger wordt.

 

Rodgersia planten

Net zoals de meeste bladplanten staat ook de Schout bij Nacht bij voorkeur in de halfschaduw - schaduw. Waar de plant bijvoorbeeld perfect tot zijn recht komt, is aan de rand van een grote waterpartij in de schaduw van een treurwilg. Omdat het een plant met groot blad is en daarnaast in de loop van de jaren ook flink kan uitdijen, is het belangrijk om de Rodgersia voldoende ruimte te geven om tot ontwikkeling te kunnen komen. Ook achterin de tuin in een grote border met hogere heesters en bomen, kan hij goed als onderbeplanting dienen. Zorg er wel voor dat de bodem niet te droog is, want daar houdt de Rodgersia niet van verder kunt u nog wat bemesting toevoegen in de vorm van bio mest dat bemesten kan ook tijdens de groei dus dat u de plant eerst aan laat groeien het zal de bloei en de blad kleur beïnvloeden.

 

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl deze Schout bij Nacht koopt, dan wordt deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat deze tuinplanten het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kunnen worden; dus ook in de zomermaanden. Maak een ruim plantgat, geef voldoende water (ook onderin het gat) en breng de grond terug. Wanneer de Rodgersia in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het watergeven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg. Daarnaast is de plant dan ook in rust, waardoor hij weinig tot geen vocht en energie nodig heeft.

 

Rodgersia snoeien en verzorgen

Het blad van de Rodgersia sterft in de wintermaanden af. Dit kan aan het eind van de winter bij de grond weg gesnoeid worden maar u mag het ook laten liggen tot het voorjaar zodat insecten er een schuilplaats onder kunnen vinden. In het voorjaar zal de plant weer nieuwe grote bladeren aanmaken. Strooi na de snoeibeurt eventueel compost rondom de voet van de tuinplanten. Dit houdt de bodem humusrijk, vochthoudend in de zomer en geeft voeding aan de Rodgersia zodat nieuwe uitlopers aangemaakt kunnen worden. Zorg ervoor dat de nieuwe plant tijdens warme en droge periodes voldoende extra water krijgt.

 

Rodgersia kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De planten die bij Tuinplantenwinkel van Rodgersia verkocht worden, staan in een zogenaamde P9 pot. U kunt ze dus het hele jaar door aanplanten. Het zijn kleine planten die zich in de tuin zullen moeten gaan ontwikkelen in uw borders. Het eerste jaar zal de plant zijn energie voornamelijk steken in de ontwikkeling van het wortelgestel. Pas het tweede jaar zullen er meerder mooie bladeren aan de Rodgersia komen. Geef deze vaste plant wat organische meststof en de tijd om zich te ontwikkelen, hij is zeker de moeite waard.

 

Veelgestelde vragen over de Rodgersia

Wat is het verschil tussen Rodgersia pinnata en Rodgersia aesculifolia?

Antwoord: Beide bloeien in mei - juni - juli en hebben graag een standplaats in de halfschaduw - schaduw. Echter de pinnata krijgt lichtroze bloemen en wordt ca. 80 cm hoog, terwijl de aesculifolia witte bloemen heeft en met ca. 100 cm wat hoger wordt. De plant is goed te gebruiken achterin de border door de zachte bloemkleur en de hoogte.

 

Wat is de betekenis van Schout bij nacht?

Antwoord: De Rodgersia is genoemd naar John Rodgers, die admiraal (schout bij nacht) was en de leider van een expeditie naar Japan waarbij deze planten zijn ontdekt.

 

Waar kan Rodgersia niet tegen?

Antwoord: Rodgersia kan niet tegen (te) veel zon en droge grond.

 

Hoort de Schout bij nacht bij de vaste planten?

Antwoord: Jazeker, een vaste plant is een kruidachtige plant die geen verhoutende stengels krijgt. De meeste vaste planten (behalve de wintergroene) sterven in de herfst bovengronds af en overwinteren ondergronds. In het voorjaar komen ze dan weer boven de grond.

 

Kun je Rodgersia online kopen bij tuinplantenwinkel.nl?

Antwoord: Wij bezorgen alle rodgersia's met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de vaste planten met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren rodgersia's door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de planten komen brengen.

 

Kun je Rodgersia ook afhalen?

Antwoord: Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw Rodgersia bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw planten klaarstaan.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.