Informatie over iris

Bij de Iris wordt vaak aan de vijver(oever)plant gedacht, maar er zijn ook diverse soorten Iris die prima in de border van de tuin kunnen vertoeven. Er zijn verschillende varianten waaronder de Iris germanica. Wie de bloemen van deze Iris germanica eens goed bekijkt, snapt meteen waar de Nederlandse naam Baardiris vandaan komt. Op de grote bloembladen (kroonbladeren) zit een harig gedeelte, dat de baard genoemd wordt. 

Iris kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Zoals hierboven al vermeld, zijn er Irissen die zijn ingedeeld in de categorie vijverplanten, andere horen bij de vaste planten. De grens is soms niet helemaal duidelijk, omdat een aantal van de vaste planten ook prima op een plek langs de vijver kunnen groeien en een aantal van de vijverplanten ook op een wat vochtigere plek in de border goed uit de weg kunnen. Hierna worden de vaste planten Iris germanica en Iris sibirica omschreven en toegelicht. In de categorie 'Bekijk alle' hebben we voor de volledigheid ook de vijverplanten toegevoegd. 

Iris snoeien en verzorgen

De Iris is een vaste plant die in de wintermaanden afsterft. Deze afgestorven plantdelen kunnen aan het eind van de winter of anders uiterlijk in maart weg gesnoeid worden. Vanuit de grond loopt de Iris weer opnieuw uit, waarna aan het eind van het voorjaar / begin zomer (afhankelijk van de gekozen soort) nieuwe bloemen zullen verschijnen. Deze verzorging is voor zowel de vaste plant Iris als de vijverplanten gelijk.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.