Informatie over bonte klimop

De Klimop is een bekende klimplant. Meestal wordt de groenbladige toegepast maar er zijn ook diverse bontbladige soorten. Het blad zorgt het hele jaar door voor kleur in de tuin omdat de planten wintergroen zijn. Vooral op schaduwrijke plekken in de tuin komen deze bontbladige soorten goed tot hun recht en zorgen ze letterlijk voor licht in de duisternis.

De soorten groeien wat trager dan de groenbladige broertjes en zusjes, maar hier krijg je dan wel extra sierwaarde voor terug.

Bonte klimop kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webshop zijn diverse bonte klimop soorten te bestellen met wit en geel bonte bladeren. Door het kleurverschil ontstaan prachtige tekeningen in het blad. Bij iedere cultivar is de tekening weer anders. Soms met een licht hart en soms juist met een lichtkleurige omlijsting. De planten worden na uw bestelling verzameld en zorgvuldig ingepakt. Binnen de aangegeven levertijd worden de planten thuisbezorgd door onze gespecialiseerde bezorgdienst. Schade aan planten is op die manier onmogelijk.

Het planten en snoeien van de bonte Klimop

De bonte klimop heeft het naar zijn zin in zowel de zon als schaduw. Maak voor het planten een ruim plantgat en maak de grond goed los, meng wat aanplantgrond of potgrond door het plantgat. Haal daarna de pot van de plant af en plaats de plant in het plantgat, zet hem zo dicht mogelijk tegen hetgeen waar hij in moet klimmen of tegen aan moet groeien.

Snoeien kan van het voorjaar tot de herfst en hoeft alleen indien nodig. U kunt de jonge uitlopers met een snoeischaar of heggenschaar terug knippen. Als de plant als haag is aangeplant, kan de klimop ook als een haag geschoren worden.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.