Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over spierstruik

Sommige variëteiten van de Spierstruik bloeien al in de lente en hebben dan een zee van bloemen; andere soorten bloeien tot laat in de zomer met witte, roze of rode bloemtuilen. Ook is er veel verschil in hoogte van deze tuinplant. Het assortiment van Tuinplantenwinkel bestaat uit: Spirea van houttei 200 cm met witte bloemen in het voorjaar; Spirea cinera ‘Grefsheim’ 150 cm met witte bloemen in het voorjaar; Spirea nipponica ‘Snowmound’ 150 cm met witte bloemen in het voorjaar; Spirea japonica ‘Nana’ 30 cm met lichtroze bloemen; Spirea japonica ‘Little Princess’ 40 cm met roze bloemen; Spirea japonica ‘Golden Princess 40 cm met roze bloemen; Spirea japonica ‘Goldflame’ 80 cm met donkerroze bloemen; Spirea japonica ‘Anthony Waterer’ 80 cm met donkerroze bloemen; Spirea japonica ‘Albiflora’ 60 cm met witte bloemen.

Spierstruik planten

Spierstruik wordt vaak aangeplant in openbaar groen vanwege zijn stevige structuur maar is ook geschikt als vakbeplanting in de border. De tuinplant staat het liefst in de zon of gefilterd zonlicht in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

Spierstruik snoeien en verzorgen

De kleinere soorten zomerbloeiers kunnen in de vroege lente tot 15-20 cm boven de grond worden teruggesnoeid en zullen dan nog hetzelfde jaar op de nieuwe uitlopers bloeien. Bij de hogere lentebloeiers na de bloei ieder jaar een deel van de oudere takken helemaal wegknippen. Zo krijgt de tuinplant steeds een verjongingskuur en is er in de lente toch voldoende bloei.

Spierstruik

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.