Informatie over coniferen

Met coniferen creëert u snel een ondoordringbare haag die ook in de winter groen blijft. In ons online assortiment coniferen vindt u verschillende soorten. Haagconiferen zijn er in tal van soorten waarbij het verschil vooral zit in de bladkleur (bij coniferen spreekt men ook wel over naalden of schubben).

 

Meest gekozen voor een coniferenhaag zijn de Thuja occidendalis 'Brabant', de Thuja plicata ‘Martin' en de Thuja plicata ‘Excelsa'. Deze drie soorten haagconiferen zijn de meest sterke groeiers onder de coniferen en zorgen in een mum van tijd voor een dichte ondoordringbare haag. De ‘Excelsa' en ‘Martin' hebben een iets donker groene kleur dan de ‘Brabant' wat betreft uitstraling. De bladeren van deze haagconiferen kleuren in de winter een beetje bronskleurig af. Het type 'Smaragd' groeit uitermate compact en is, naast haaggroei, ook nog mooi om solitair te planten in de tuin.

 

Beste conifeer soorten voor een haag

Naast de Thuja conifeer staan er op Tuinplantenwinkel.nl nog twee andere conifeersoorten die geschikt zijn voor een dichte haag. Dit zijn de Chamaecyparis en de Cupressocyparis x leylandii. De Chamaecyparis conifeer valt op met zijn opvallende gekleurde bladeren. De ‘Ivonne' heeft bijvoorbeeld goudgele toppen en de Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris' heeft een blauwgroene kleur en lijkt in de zomer een meer blauwgrijze kleur te krijgen. Ook deze soorten haagconiferen zijn prima geschikt voor een mooie haag of als solitair.

 

De Cupressocyparis x leylandii of kortweg Leylandii is een snelgroeiende conifeer met wat fijnere schubvormige naalden. Deze coniferen zijn ook geschikt voor hagen dichtbij het kustgebied vanwege zijn tolerantie voor zilte lucht. Bij de conifeer soorten staat in een tabel uitgelegd hoeveel u er per strekkende meter nodig heeft om een zo dicht mogelijke haag te krijgen. Ook wordt hier toegelicht hoe u de coniferen het beste aan kunt planten.

 

Geef voldoende water!

Water geven van de coniferen is de eerste maanden na het aanplanten van groot belang, omdat de wortels van de coniferen dan nog niet zelf op zoek kunnen naar water dat dieper in de grond zit. Ze zullen zonder water dan ook bruin worden en een groene heg die onderbroken wordt door een paar verdroogde coniferen is natuurlijk niet wat u wilt.

 

Wanneer coniferen snoeien?

Om een strakke en groene coniferenhaag te krijgen, zult u hem moeten snoeien. In de buurt ziet u natuurlijk alleen maar perfect groene en rechte hagen en dit wilt u zelf ook. Om dit resultaat te bereiken, is het belangrijk om uw coniferenhaag te scheren met een (elektrische) heggenschaar. Voor het mooiste resultaat snoeit u in Mei/Juni voor de eerste keer en dit herhaalt u in September.

 

Op deze manier geeft u de coniferen voldoende tijd om in de winter te herstellen van de laatste snoeibeurt. Het is aan te raden om niet te snoeien in de volle zon of op het warmste moment van de dag. Zo voorkomt u dat er na het snoeien bruine uiteindes aan de coniferen komen.  

 

Wilt u een losstaande conifeer snoeien dan geldt hier hetzelfde voor. Het is wel raadzaam om de conifeer aan de onderkant iets breder te houden, zodat hij zijn oorspronkelijke vorm behoudt en er geen takken naar buiten vallen. De meeste coniferen groeien niet meer aan als ze tot op het oude hout terug worden gesnoeid. Een Taxus is hier wel tegen bestand en kan flink terug geknipt worden wanneer hij te groot wordt. Een conifeer leent zich ook goed om in een vorm gesnoeid te worden. Zo maakt u met coniferen een symmetrische tuin met strakke vormen.

 

Coniferen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meeste haagconiferen kunt u met kluit kopen. Het seizoen voor het kopen en aanplanten van planten met kluit ligt tussen medio oktober en april. Ook in de winter, wanneer het niet vriest, kunt u ook coniferen prima in de grond zetten.

 

Eenmaal geplant hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de vorst want coniferen overleven strenge vorst. Een aantal soorten is ook verkrijgbaar in pot en deze kunt u het hele jaar door planten. Planten uit de volle grond zijn relatief goedkoper dan potgekweekte exemplaren. Coniferen planten groeien snel, dus hou daar rekening mee.

 

Als u juist op zoek bent naar een bijzondere conifeer die uw tuin een speels karakter geeft zonder de symmetrie te verliezen, is de Leylandcipres als spiraal een echte aanrader. Deze cipres past perfect in een mediterrane tuin en door zijn smalle vorm is hij ook uitermate geschikt voor een kleine tuin.

 

Voor welke soort coniferen u ook kiest. Wij komen ze met onze eigen bezorgdienst bij u thuis brengen, zodat u zich alleen bezig hoeft te houden met het aanplanten ervan. We bezorgen in heel Nederland en een groot gedeelte van België en pakken de coniferen zorgvuldig in. Ook hebben we jarenlange ervaring met het bezorgen van bomen en planten. Koop u coniferen online bij ons en krijg ze binnen de afgesproken levertijd thuis bezorgd. Via Tuinplantenwinkel.nl is een coniferenhaag snel en eenvoudig geregeld.

 

Waarom kiezen voor snelgroeiende coniferen?

Coniferen zijn er in talloze soorten en maten. Of u nu kiest voor de traditionele Taxus baccata of de bekende Thuja occidentalis er is voor elke tuin wel een mooie Conifeer te vinden. Maar hoe maakt u de keuze tussen de vele mogelijkheden? Een belangrijke afweging hierbij is de groeisnelheid. Wanneer u snel een volle haag wilt, is het interessant om voor snelgroeiende coniferen te kiezen. De Leylandii Conifeer is hier een goed voorbeeld van. Door zijn snelle groei kunt u in relatief korte tijd een dichte coniferenhaag planten. Wanneer u de planten niet voldoende water geeft of blootstelt een te felle zon kan dit leiden tot kale takken.

 

De Thuja plicata Martin is populair vanwege zijn robuuste groei en doen het goed op niet te droge grond. Een andere soort is de Californische cipres (Chamaecyparis lawsoniana). Deze biedt niet alleen een snelle groei en een uniek uiterlijk, waardoor het een van de mooiste coniferen is. De Thuja occidentalis smaragd en Thuja brabant zijn varianten die ook wel Westerse levensboom genoemd wordt en staan bekend om hun dichte en groene loof. Ze zijn ideaal als u een volle haag zonder kale takken zoekt. Wilt u online coniferen en andere planten aanschaffen? Dan is de keuze bij Tuinplantenwinkel.nl groot. Van de Thuja tot de Taxus er zijn meerdere coniferen die perfect in uw tuin passen. Of u nu kiest voor de snelle groei van de Leylandii of de klassieke schoonheid van de Taxus baccata.

 

Een kant en klaar haag kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wanneer u op zoek bent naar een kant en klare haag, vindt u deze bij Tuinplantenwinkel niet in de vorm van een coniferenhaag. Om met coniferen als haagplanten een zichtdichte haag te maken, heeft u door de compacte groei van de coniferen namelijk geen kant en klare haag nodig. Zeker wanneer u de coniferen dicht tegen elkaar aanplant, geeft deze haag al snel voldoende privacy. De langzamer groeiende Euonymus japonicus en Elaeagnus ebbingei zijn bij ons wel verkrijgbaar als schermvorm in een rek.

 

Veelgestelde vragen over Coniferen

Wat is de beste Conifeer?

Antwoord: Coniferen zijn er in vele soorten. De beste conifeer aanwijzen is dan ook lastig. Voor elke plek en situatie is er wel een geschikte en mooie soort. Wordt de conifeer ingezet als haagplant, dan zijn de Thuja occidentalis Brabant, de Thuja plicata Martin en Thuja plicata Excelsa goede soorten. Is het juist de bedoeling om coniferen planten als solitaire planten te zetten, dan is de Thuja occidentalis Smaragd uitstekend geschikt.

 

Wat voor soorten Coniferen zijn er?

Antwoord: Er zijn vele soorten coniferen. Elke soort conifeer heeft ook zijn eigen specifieke eigenschap. Zo zijn er coniferen met een trage groei. Deze zijn bijzonder geschikt voor aanplant in de border van de Japanse tuin. De snelgroeiende varianten zijn dan weer goed geschikt om als haagplanten in te zetten. De coniferen voor haagplanten zijn meestal ook in een groter formaat leverbaar.

 

Kunnen Coniferen tegen vorst?

Antwoord: Coniferen zijn wintergroen en zijn goed winterhard. De naalden (schibben) zijn groenblijvend en kunnen goed tegen koude periodes.

 

Wat is de beste tijd om Coniferen te planten?

Antwoord: Coniferen kopen kunt u het beste in het najaar/ winter doen. Op dat moment zijn de coniferen met kluit leverbaar. Deze coniferen komen direct van de kwekerij en hebben een jute zak om de kluit. Deze coniferen uit de volle grond zijn doorgaans een stuk voordeliger dan dezelfde planten in pot.

 

Welke Conifeer is geschikt voor een haag?

Antwoord: De Thuja occidentalis en Thuja plicata soorten zijn de beste coniferen om als haagplanten te gebruiken. Ze zijn wintergroen, winterhard en kunnen goed in vorm gesnoeid worden.

 

Hoe duur is een Conifeer?

Antwoord: Dit is zeer afhankelijk van de soort, grootte en het type conifeer dat u wilt kopen. Wilt u coniferen kopen en wilt u weten wat het u gaat kosten? Dan kunt u bij het product op Tuinplantenwinkel.nl de actuele prijs vinden.

 

Coniferen kunnen worden gesnoeid tot strakke en dichte hagen die het hele jaar door groen blijven

 

Inspiratie Coniferen:

Haagconiferen groeien uit tot dichte, ondoordringbare hagen

 

Haagconiferen groeien uit tot dichte, ondoordringbare hagen. In deze tuin zijn verschillende soorten coniferen gebruikt zoals de Chamaecyparis met goudgele schubben en groene schubben.

 

Aan het einde van juni of begin juli worden de meeste haagconiferen gesnoeid maar het mag het hele jaar door

 

Een haagconifeer kan met een (elektrische) heggenschaar makkelijk gesnoeid worden. Hoe vaker de haag gesnoeid is geweest, hoe dichter de structuur zal worden.

 

Deze hoge conifeerhaag is gecombineerd met een lage taxushaag

 

Op deze foto is een lage taxushaag gecombineerd met een hoge thujahaag. De lage taxus zorgt voor een overgang tussen het pad en de hoge haag.

Video's over Coniferen:

 

 

 

Als u een conifeer gaat planten raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. De aanplantgrond vermengt u met de aarde in het plantgat zodat de conifeer goed zal aangroeien.

 

 

 

Ook een beukenhaag laat zich prima combineren met een conifeer. Een rode beukenhaag zorgt voor een prachtig kleurcontrast in de zomer terwijl de conifeer in de winter zorgt voor een blijvend groene uitstraling.

 

 

 

Om de randen langs bijvoorbeeld een pad netjes af te werken kunt u deze Cotoneaster langs de haag planten. Deze wintergroene bodembedekker is ijzersterk en zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.