Informatie over coniferen

Met coniferen creëert u snel een ondoordringbare haag die ook in de winter groen blijft. In ons online assortiment coniferen vindt u verschillende soorten. Haagconiferen zijn er in tal van soorten waarbij het verschil vooral zit in de bladkleur (bij coniferen spreekt men ook wel over naalden of schubben).

Meest gekozen voor een conifeerhaag zijn de Thuja occidendalis 'Brabant', de Thuja plicata ‘Martin’ en de Thuja plicata ‘Excelsa’. Deze drie soorten haagconiferen zijn de meest sterke groeiers onder de coniferen en zorgen in een mum van tijd voor een dichte ondoordringbare haag. De ‘Excelsa’ en ‘Martin’ hebben een iets donker groene kleur dan de ‘Brabant’ wat betreft uitstraling. De bladeren van deze haagconiferen kleuren in de winter een beetje bronskleurig af.

Het type 'Smaragd' groeit uitermate compact en is, naast haaggroei, ook nog mooi om solitair te planten in de tuin.

Cupressus Leylandii en Chamaecyparis als haagconifeer

Naast de Thuja zijn er nog twee andere conifeersoorten geschikt voor een dichte haag. Dit zijn de Chamaecyparis en de Cupressocyparis x leylandii. De Chamaecyparis valt op met zijn opvallende gekleurde bladeren. De ‘Ivonne’ heeft bijvoorbeeld goudgele toppen en de Chamaecyparis lawsoniana ‘Columnaris’ heeft een blauwgroene kleur en lijkt in de zomer een meer blauwgrijze kleur te krijgen. Ook deze soorten haagconiferen zijn prima geschikt voor een mooie haag of als solitair.

De Cupressocyparis x leylandii is een snelgroeiende conifeer met wat fijnere schubvormige naalden. Deze coniferensoort is ook geschikt voor hagen dichtbij het kustgebied vanwege zijn tolerantie voor zilte lucht.

Coniferen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meeste haagconiferen kunt u met kluit kopen. Het seizoen voor het kopen en aanplanten van planten met kluit ligt tussen medio oktober en april. Ook in de winter, wanneer het niet vriest, kunt u deze planten prima in de grond zetten.

Eenmaal geplant hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de vorst want de planten zijn erg winterhard. Een aantal soorten is ook verkrijgbaar in pot en deze kunt u het hele jaar door planten. Planten uit de volle grond zijn relatief goedkoper dan potgekweekte exemplaren.

 

Coniferen kunnen worden gesnoeid tot strakke en dichte hagen die het hele jaar door groen blijven

 

Inspiratie Coniferen:

Haagconiferen groeien uit tot dichte, ondoordringbare hagen

 

Haagconiferen groeien uit tot dichte, ondoordringbare hagen. In deze tuin zijn verschillende soorten coniferen gebruikt zoals de Chamaecyparis met goudgele schubben en groene schubben.

 

Aan het einde van juni of begin juli worden de meeste haagconiferen gesnoeid maar het mag het hele jaar door

 

Een haagconifeer kan met een (elektrische) heggenschaar makkelijk gesnoeid worden. Hoe vaker de haag gesnoeid is geweest, hoe dichter de structuur zal worden.

 

Deze hoge conifeerhaag is gecombineerd met een lage taxushaag

 

Op deze foto is een lage taxushaag gecombineerd met een hoge thujahaag. De lage taxus zorgt voor een overgang tussen het pad en de hoge haag.

Video's over Coniferen:

 

 

Als u een conifeer gaat planten raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. De aanplantgrond vermengt u met de aarde in het plantgat zodat de conifeer goed zal aangroeien.

 

 

Ook een beukenhaag laat zich prima combineren met een conifeer. Een rode beukenhaag zorgt voor een prachtig kleurcontrast in de zomer terwijl de conifeer in de winter zorgt voor een blijvend groene uitstraling.

 

 

Om de randen langs bijvoorbeeld een pad netjes af te werken kunt u deze Cotoneaster langs de haag planten. Deze wintergroene bodembedekker is ijzersterk en zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.