Informatie over kweepeerboom

Als u op zoek bent naar een bijzondere fruitboom dan kan de kweepeer zeker niet op uw verlanglijst ontbreken. Kweeperen zijn vruchten die helaas wat in de vergetelheid zijn geraakt maar zeker in de laatste jaren weer aandacht krijgen. De vruchten zijn niet direct eetbaar maar moeten worden verwerkt in gerechten, gelei en taarten. Door het vruchtvlees te koken krijgt het een bijzondere smaak. De smaak is niet vergelijkbaar met een peer of appel. De vorm van de Cydonia oblonga wel; er zijn peervormige en appelvormige rassen. De meeste soorten rijpen pas laat in september of oktober en hebben een geel/groene kleur.

Kweepeerboom planten en verzorgen

Kweeperen zijn gemakkelijke bomen die op elke doorlatende grond goed groeien. De bomen vormen uiteindelijk een grillige vertakte, ronde of onregelmatige kroon. De bladeren zijn vrij groot en aan de onderzijde viltig behaard. De opvallende bloei valt in mei en juni.

De bomen staan het liefst in de zon of halfschaduw. We raden aan om bij het planten wat aanplantgrond in het plantgat te verwerken zodat de boom snel aangroeit. De bomen vragen nauwelijks bemesting. Breng in de winter of het vroege voorjaar eventueel een laag organisch materiaal (mulchlaag) aan zoals potgrond of tuinturf.

Kweepeerboom kopen

Bij Tuinplantenwinkel bieden we diverse variëteiten en maatvoeringen van de kweepeer aan. U kunt kiezen uit de Cydonia oblonga ‘Vranja’ met grote peervormige vruchten en de Cydonia oblonga ‘Leskovakz’ met appelvormige vruchten. Beide soorten zijn in verschillende maatvoeringen verkrijgbaar; voor iedere tuin is er wel een geschikte kandidaat. Kies voor een kleine boom in de vorm van de patioversie, een leivorm voor tegen een muur of als platte afscheiding, of een nostalgische hoogstam boom. Alle bomen kunt u kopen in pot en zijn het hele jaar door te planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.