Informatie over top 10 - planten voor droge grond

Vaste planten op droge grond

Tuinieren op droge grond staat volop in de belangstelling; zeker met het veranderende klimaat in het achterhoofd. De kans op de drogere periodes wordt steeds groter. Sproeien is dan niet altijd meer de beste oplossing. Niet voor de grondwaterstand, maar ook zeker niet voor de planten zelf.

Planten voor droge grond

U kunt dan beter kiezen voor planten die bestand zijn tegen drogere periodes. Er zijn mogelijkheden genoeg om ook dan nog altijd een aantrekkelijke tuin of border te creëren. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest aan te raden planten voor een droge grond. Vooral zandgronden zijn gevoelig voor verdroging, omdat hier het water snel door naar beneden zakt. In Nederland en België vindt u deze gronden aan de kust, in de Achterhoek, Brabant, Limburg, Utrechtse heuvelrug, Twente en de Veluwe. Kleigronden houden vocht veel beter vast en zijn dus minder gevoelig voor verdroging. 

Vaste planten droge grond halfschaduw

Op een zonnige plaats is de verdamping normaliter het hoogst. Vaak zijn deze gronden daarom het meest gevoelig voor verdroging. Ook in de schaduw kan echter sprake zijn van droge grond. Denk aan grond onder en dichtbij grote bomen en grond dichtbij muren waar er minder neerslag valt.

Voor zowel een zonnige als schaduwrijke plekken in de tuin zijn er geschikte planten voor droge grond om toe te passen. Er zijn vaste planten, heesters en siergrassen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.