U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Campanula | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over campanula

Campanula komt oorspronkelijk uit de berggebieden, zoals de Balkan en groeit daarom ook uitstekend in een stenige bodem en doet vaak dienst als opvuller tussen muurtjes of bestrating. De Nederlandse naam Klokjesbloem dankt de tuinplant aan de vorm van de bloem. Campanula is een verzamelnaam van veel soorten, die variëren in kleur, paars, roze, blauw en grootte, van 20 cm tot meer dan 1 m. De Campanula is winterhard en dus goed bestand tegen vorst. Vaak blijven de bladeren de hele winter aan de Campanula zitten.

Campanula bodembedekker

Campanula staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochthoudende, goed waterdoorlatende bodem, stelt weinig eisen aan de grondsoort. Vanwege de grote diversiteit aan soorten wordt Campanula ook op verschillende manieren aangeplant: als bodembedekker, borderplant, maar ook op het terras in als kuipplant, waar de bloemen decoratief in sliertjes over de rand gaan hangen.

Campanula snoeien

Wegknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de kans op een tweede bloei later in het jaar; knip alleen de bloem af en niet de stengel. Als in de winter de Klokjesbloem lelijke of uitgedroogde takken krijgt, kunnen deze helemaal verwijderd worden. Na een paar jaar de plant opnemen, splitsen, oude delen verwijderen en frisse scheuten opnieuw uitplanten. Campanula verzorging is makkelijk uit te voeren en levert weer nieuwe bloemen op.

Campanula soorten

De klokvormige bloemen van de Campanula portenschlagiana vormen een paarsblauwe zee en dit is de reden dat het een van de populairste soorten Campanula is. Deze Latijnse naam is een hele mond vol en daarom wordt deze ook wel eens afgekort tot Campanula Portensch. Een andere bekende soort is de Campanula Poscharskyana die net zo rijkelijk bloeit als de Campanula portenschlagiana, maar wat grover blad heeft.

 

De Campanula Persicifolia staat ook wel bekend als Perzikbladklokje en heeft blauwe bloemen. De Campanula Persicifolia Alba is de witte versie van deze soort. De Campanula lactiflora Loddon Anna heeft roze bloemen en is een van de hogere Campanula’s. Dit maakt deze Campanula lactiflora geschikt als snijbloem of om hoogteverschillen te creëren in uw tuin.

 

De Campanula carpatica (Karpatenklokje) is ook een soort waar een witte en een blauwe variant van bestaat. Aan de namen Campanula carpatica Weisse Clips en Campanula carpatica Blue Clips wordt direct duidelijk om welke kleur het gaat.

 

Campanula bloeit vaak met blauw of paarse bloemen

 

Inspiratie Campanula:

Campanula persicifolia heeft een opgaande groeiwijze met grote bloemen

 

Een veel aangeplante soort is de Campanula persicifolia. Deze soort heeft opvallende grote bloemen die aan ijle, vrije hoge stelen staan. De soort is uitzaaiend en past daardoor erg goed in de cottage tuin.

 

Laagblijvende soorten campanula zijn er genoeg

 

Naast blauwpaarse zijn er ook wit bloeiende campanula's te koop. Ook roze tinten zijn vertegenwoordigt in het assortiment.

 

Campanula mixt gemakkelijk met andere vaste planten in de border

 

Campanula laat zich makkelijk combineren in de vaste planten border. Er zijn laagblijvende soorten voor aan de rand en hogere soorten voor achterin de border.

 

Is een Campanula wit, roze of blauw?

Meestal zijn de bloemen van een Campanula blauw of blauwpaars. Een witte Campanula is meestal de Campanula carpatica Weisse Clips, de Campanula Persicifolia Alba of de Campanula glomerata Schneekrone. Is een Campanula roze? Dan is het waarschijnlijk de Campanula lactiflora Loddon Anna.

Hoe lang bloeit Campanula

De Campanula bloeiperiode loopt over het algemeen van Mei tot en met September. Maar alle Campanula soorten hebben een eigen bloeitijd. Bij elke Campanula staat de bloeitijd vermeld. Zo heeft de Campanula portenschlagiana bijvoorbeeld een lange bloeitijd van Juni t/m September en bloeit de Campanula glometra Schneekrone vaak al vroeg in Mei, maar is deze Campanula bloeitijd met twee maanden ook maar kort.

Op zoek naar een Campanula aanbieding?

Op Tuinplantenwinkel.nl zult u niet snel een Campanula aanbieding tegenkomen. Een Campanula koopt u bij ons namelijk altijd voor een scherpe prijs en wat wij nog veel belangrijker vinden, is de kwaliteit van onze planten. Wanneer u Campanula op de juiste manier aanplant, krijgt u van ons dan ook aangroeigarantie. Als u Campanula wilt kopen, heeft u bij de keuze uit een groot aanbod en we komen uw bestelling zelf bij u thuis afleveren.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.