Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over campanula

Oorspronkelijk komt Campanula uit de berggebieden zoals de Balkan en groeit daarom ook uitstekend in een stenige bodem en doet vaak dienst als opvuller tussen muurtjes of bestrating. De Nederlandse naam Klokjesbloem dankt de tuinplant aan de vorm van de bloem. Campanula is een verzamelnaam van veel soorten, die variëren in kleur, paars, roze, blauw en grootte van 20 cm tot meer dan 1 m. Klokjesbloem is goed bestand tegen vorst en vaak blijven de bladeren de hele winter aan de tuinplant zitten.

Campanula planten

Campanula staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochthoudende, goed waterdoorlatende bodem , stelt weinig eisen aan de grondsoort. Vanwege de grote diversiteit aan soorten wordt Campanula ook op verschillende manieren aangeplant: als bodembedekker, borderplant, maar ook op het terras in als kuipplant, waar de bloemen decoratief in sliertjes over de rand gaan hangen.

Campanula verzorgen

Wegknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de kans op een tweede bloei later in het jaar; knip alleen de bloem af en niet de stengel. Als in de winter de Klokjesbloem lelijke of uitgedroogde takken krijgt, kunnen deze helemaal verwijderd worden. Na een paar jaar de plant opnemen, splitsen, oude delen verwijderen en frisse scheuten opnieuw uitplanten.

 

Campanula past in iedere tuin

 

Inspiratie Campanula:

Camapanula is er ook in hogere soorten

 

Deze hogere campanula past in een gemengde border en natuurlijke tuinen.  

Campanula met witte bloemen

 

Meest bekend zijn wellicht wel de blauwpaarse Campanula soorten maar er zijn ook witte soorten zoals deze. 

 

Campanula combineert gemakkelijk met andere planten

 

Campanula combineert makkelijk met vele soorten vaste planten zoals Coreopsis, Sedum en Leucanthemum

 

Campanula

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.