U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Perzische slaapboom | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over perzische slaapboom

De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin) dankt zijn naam aan het feit dat de sikkelvormige bladeren in de avond sluiten en ’s morgens weer openvouwen. Deze bladeren zorgen voor een tropisch accent in uw tuin. De nieuwe takken zijn olijfgroen en krijgen later een grijze kleur. Het blad bestaat uit losse langwerpige blaadjes en ziet er een beetje uit als een blad van een varen. Hierdoor is het al een bijzondere boom en dit wordt nog extra versterkt door de exotisch aandoende, fluweelachtige, roze bloemen. Vanwege deze bloemen staat de Perzische slaapboom ook wel bekend als Zijdeboom. Wanneer de boom in bloei staat, is dit een spectaculair gezicht.

 

De boom krijgt naarmate hij ouder wordt een parasolvormige kroon, waaronder het in de warme zomermaanden goed toeven is. Hij wordt daarom ook wel Albizia julibrissin ombrella genoemd, omdat hij als natuurlijke paraplu en parasol dient. De slaapboom is in de zomer een van de langst bloeiende bomen en geeft dus veel kleur aan uw tuin. Alle unieke eigenschappen bij elkaar zorgen ervoor dat de Perzische slaapboom de laatste tijd enorm populair is geworden en u hem ook steeds vaker terug zult zien in het Nederlandse en Belgische straatbeeld. 

Hoe plant ik een Perzische slaapboom aan? 

De Perzische slaapboom staat het liefst als solitair op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe mooier de bloei) in een goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Zeker bij de hoogstam boom raden wij aan om een boompaal te plaatsen om de boomwortels van de Alizia julibrissin meer houvast te geven, waardoor de slaapboom beter aan zal groeien. Ook het graven van een ruim plantgat is van grote invloed op hoe goed de boom zich uiteindelijk zal ontwikkelen. Door de losse grond rondom de kluit hebben de boomwortels van de Perzische slaapboom het makkelijker om te groeien en nemen ze dus ook sneller meer water en voedingsstoffen op uit de bodem. Graaf daarom een gat waar de kluit ruim in past en vul rondom aan met losse grond. Door aanplantgrond te gebruiken, krijgt de Perzische slaapboom gelijk de juiste voedingsstoffen en groeit hij snel aan. Zorg ervoor dat de onderkant van de stam niet onder de grond komt te zitten. Dan groeit de Albizia julibrissin namelijk niet aan. Alleen de kluit mag bedekt zijn met grond en de stam moet zichtbaar blijven.

Hoe snoei ik een slaapboom? 

Past deze boom in een kleine tuin? Van nature heeft de Perzische slaapboom een kroon die breed uitgroeit en snoeien is daarom niet echt nodig. Kunt u een Perzische slaapboom klein houden? Als de boom te breed wordt, is vormsnoei mogelijk in het voorjaar. Knip dan meteen ook afgestorven en dode takken weg. De boom bloeit op jong hout en krijgt dan weer een frisse, nieuwe uitstraling. Een Perzische slaapboom snoeien, is dus alleen maar nodig wanneer hij te groot wordt voor uw tuin. Omdat de Albizia julibrissin niet helemaal winterhard is, moet hij bij zeer strenge vorst beschermd worden met een vliesdoek. Haal na de vorst het vliesdoek weer weg.

Een Perzische slaapboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende varianten van de slaapboom. Waaronder de Albizia julibrissin summer chocolate en de Albizia julibrissin ombrella. Ook wanneer u een kleine tuin heeft, hebben we hier een geschikte Albizia voor. Hij is namelijk al te krijgen vanaf 60 cm hoogte. Maar ook voor een grotere tuin kunt u bij ons een Perzische slaapboom kopen die uiteindelijk uit zal groeien tot een hoogte van zo’n 5 meter. Wij komen elke boom zelf met zorg bij u thuis afleveren. Bent u op zoek naar een Perzische slaapboom die meerstammig is? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

 

Perzische slaapboom is een bijzondere boom met een lange bloei in de zomer

 

Inspiratie Perzische slaapboom:

De bloemen van een perzische slaapboom bestaan eigenlijk uit lange gekleurde meeldraden

 

De Perzische slaapboom is goed winterhard in ons klimaat en vindt daarom steeds vaker zijn weg naar tuinen in België en Nederland.

 

Er zijn groenbladige en roodbladige soorten van perzische slaapboom

 

Naast de groenbladige Perzische slaapboom zijn er ook roodbladige varianten. Bij beide soorten sluiten de bladeren zich in de avond en nacht. Hieraan heeft de boom haar naam te danken.

 

De bloemen zijn erg aantrekkelijk voor bijen en hommels en verspreiden een heerlijke zoete geur

 

Het blad van deze boomsoort is al bijzonder genoeg zou je denken, maar de bloemen zorgen voor een nog grotere tropische uitstraling. De bloei duurt daarbij ook vrij lang voor boomvorm en kan gedurende 2 maanden aanhouden.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.