Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over perzische slaapboom

De Perzische slaapboom dankt zijn naam aan het feit dat de sikkelvormige bladeren in de avond sluiten en ’s morgens weer openvouwen. Alleen deze bladeren zorgen al voor een tropisch accent in uw tuin, maar dit wordt nog versterkt door de exotisch aandoende, fluweelachtige, roze bloemen. De boom krijgt naarmate hij ouder wordt een parasolvormige kroon, waaronder het in de warme zomermaanden goed toeven is. De Albizia julibrissin is in de zomer een van de langst bloeiende bomen.

Perzische slaapboom planten

De Perzische slaapboom staat het liefst als solitair op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw( hoe meer zon, hoe mooier de bloei) in een goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

Perzische slaapboom verzorgen

Van nature heeft de Perzische slaapboom een kroon die breed uitgroeit en snoeien is daarom niet echt nodig. Als de boom te breed wordt, is vormsnoei mogelijk in het voorjaar. Knip dan meteen ook afgestorven en dode takken weg. De tuinplant bloeit op jong hout, dus de boom krijgt dan weer een frisse, nieuwe uitstraling. Omdat Albizia julibrissin niet helemaal winterhard is, moet hij bij zeer strenge vorst beschermd worden met een vliesdoek. Haal na de vorst het vliesdoek weer weg.

Perzische slaapboom

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.