Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over dropplant

Agastache heeft als bijzondere eigenschap dat de tuinplant naar drop ruikt, als je hem aanraakt. Daarom wordt hij ook wel Dropplant of Anijsplant genoemd. De Dropplant behoort tot de muntfamilie en is ook bruikbaar als kruid voor thee en in salades. De bloemen zijn geliefd bij vlinders, bijen en andere insecten. In combinatie met andere vaste planten zorgt de Agastache voor een mooie afwisseling in de border. De opgaande groeiwijze en de aarvormige bloeiwijze zijn vooral kenmerkend. De uitgebloeide aren zijn in de winter ook nog decoratief aan deze tuinplant. 

Dropplant planten

Geef deze tuinplant een droge, lichte standplaats; bij voorkeur in de zon. Elke humusrijke tuingrond is geschikt, mits deze niet te nat is. Als u bepaald heeft waar de plantjes komen te staan, moet de grond vooraf eerst goed doorlaatbaar gemaakt worden. Zorg daarbij dat er geen harde lagen meer inzitten. Graaf daarna plantgaten, die net iets groter dan de potjes zijn. Om het aangroeien te bevorderen mengt u wat aanplantgrond door de aarde in de gaten. Dompel de plantjes met pot en al even onder in een emmer water, verwijder vervolgens de potjes en plaats ze in de plantgaten. Vul de gaten op met de omliggende aarde en druk die stevig met de hand aan. Geef de jonge plantjes in het begin nog wat water. Maar zodra deze tuinplanten het gaan doen, is dat niet meer nodig.

Dropplant snoeien en verzorgen

De dropplant is goed winterhard mits de grond in de wintermaanden niet te nat is. Om geen risico op bevriezing te hebben raden we de plant te beschermen door afgevallen bladeren, stro of dennentakken rond de wortels aan te brengen. Vroeg in het voorjaar, als de vorst voorbij is, knipt u de aren en het afgestorven loof helemaal tot de grond terug. De plant zal dan opnieuw uitlopen. Geef eventueel wat extra voeding in het voorjaar. Verder is er geen onderhoud noodzakelijk.

 

dropplant heeft een sterke geur van daar de naar dropplant of anijsplant

 

Inspiratie Dropplant:

dropplant is een winterhard en een vaste plant voor in de tuin

 

Dropplant of wel Agastache heeft een sterke geur en de bloemen zijn erg gelieft bij vlinders, bijen en insecten. 

 

dropplant kunt u goed combineren met andere vaste planten in de tuin

 

De Agastache voegt een mooie blauw, paarse kleur toe in de tuin. Maar is ook verkrijgbaar in rood en wit. 

 

roze dropplant kleurrijk in de border

 

De Agastache mexicana 'Red Fortune' bloeit ook heel de zomer maar heeft wat grovere paars/rode bloemen. 

 

Dropplant

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.