Informatie over blauwgras

Blauwgras is soms een wat verwarrende naam. Er zijn namelijk meerdere grassoorten waarvoor men de naam gebruikt. Onder hen vallen Sesleria, Festuca glauca en soms ook Koeleria. Over het algemeen gaat het blauw/grijs gekleurde siergrasplanten. Enige uitzondering hierop is het frisgroene loof van de Sesleria autumnalis.

Festuca is het meest toegepaste en bekende siergras met blauw loof. Maar ook Sesleria is een waardevolle aanvulling in de tuin. Het is een sterk siergras met vrij stevig loof. Dit loof is half wintergroen. Bij niet al te strenge vorst, blijft het mooi tot aan het voorjaar erop. Het is goed te combineren met wat hogere zomerbloeiende vaste planten zoals Verbena, Herfstanemoon of Crocosmia. Blauwgras kan ook op een wat drogere plek uit de voeten.

Blauwgras snoeien en verzorgen

Ook al is de plant mooi de winter doorgekomen, het beste is om Blauwgras in maart terug te knippen tot ongeveer 10 cm boven de grond. Na het snoeien, zullen er snel nieuwe jonge scheuten ontstaan. Hierdoor blijft het een frisse gezonde plant. In tegenstelling tot Festuca, groeit de pol van Blauwgras zich nagenoeg niet omhoog. Uit de grond liften en opnieuw aanplanten is dan ook niet nodig. 

Blauwgras kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op de webwinkel worden twee soorten Blauwgras aangeboden: de Sesleria autumnalis en de Sesleria caerulea. Beide zijn polvormend, waarbij de Sesleria caerulea uiteindelijk het meeste naar elkaar toe zal groeien. Deze soort zou daarom ook als bodembedekker toegepast kunnen worden. Als u op zoek bent naar Blauw schapengras, dan hebben we daar ook verschillende soorten van in ons assortiment. Omdat de op elkaar lijkende namen tot verwarring kunnen leiden, hebben we ook de blauwe varianten van dit Blauw schapengras (Festuca glauca) in deze categorie gezet. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.