Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over geum

Geum ouderwets? Het kan best zo zijn, maar het is een zeer goede en langbloeiende tuinplant die eigenlijk overal wel goed doet. Hij is perfect te combineren met andere vaste planten. De bloemen staan op steeltjes die een stuk boven het blad uitkomen. Geum bloeit vanaf het eind van het voorjaar en houdt dit vol tot augustus. Ook het blad is decoratief en blijft lang aan de plant zitten. Bij een niet te strenge winter, blijft het zelfs jaarrond groen! de geum plant ook wel nagelkruid genoemd is een zeer mooie tuinplant. De bladeren zijn meestal heldergroen sommige soorten zijn ietwat behaard. De geum oftewel nagelkruid is een goede vaste plant en heel goed te combineren met andere tuinplanten. Er zijn verschillend soorten verkrijgbaar een van deze soorten geum is geum coccineum borisii maar ook geum rivale of knikkend nagelkruid is een mooi soort. van oorsprong komt geum uit Nieuw-Zeeland deze mooi te combineren bloeiende plant voor in borders is in verschillende tinten verkrijgbaar de bloedkleur is meestal gelijk en de bloeiperiode loopt van alle soorten van mei tot en met augustus.

 

De geum stelt weinig eisen aan de bodem voeg wat extra grond toe tijdens het aanplanten wij adviseren om aanplantgrond te gebruiken zorg ervoor dat de geum geen natte voeten krijgt dus de standplaats is een goed doorlatende grond. na de bloei mogen de bloemstengels terug gesnoeid worden en als de plant op latere leeftijd minder goed doorgroeit is het een goede optie om de plant te scheuren hierdoor als de plant op volwassen hoogte is en volwassen omvang zul je zien doordat je de plant gaat scheuren de plant verjongd word hierdoor gaat hij beter groeien zal een frissere bladkleur krijgen en zal hij ook weer meer bloemen maken. verder is de geum coccineum borisii ofwel nagelkruid geum heel goed toe te passen tussen verschillende tuinplanten en struiken. Het geslacht geum valt onder de rozenfamilie.

 

Geum snoeien en verzorgen van uitgebloeide bloemen

De bloeitijd van Geum (wordt trouwens uitgesproken als gé - um) kan verlengd worden door de uitgebloeide bloemen uit de plant te verwijderen. Dit bevordert de aanmaak van nieuwe bloemknoppen. Geef de planten daarnaast elk jaar wat compost rond de voet van de plant. Ook kan Geum eens in de zoveel jaar een keer gescheurd worden. Dit zorgt voor het behoud van een gezonde jonge plant die elk jaar opnieuw uitbundig zal bloeien.

 

Geum of andere vaste planten kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden een aantal soorten Geum aangeboden. Het verschil zit hem vooral in de bloemkleur (geel - oranje - rood). Ze worden aangeboden in een zogenaamde P9 pot. Dit houdt de prijs van de plant laag, maar betekent wel dat de plant pas na aanplant in de tuin zich goed kan gaan ontwikkelen. Dit gaat doorgaans erg snel. Zeker wanneer er aanplantgrond gebruikt wordt in het plantgat tijdens het zetten van de Geum.

 

Veelgestelde vragen over Geum:

Is Geum een vaste plant?

Antwoord: Ja, een Geum is een vaste plant en komt dus ieder jaar terug.

 

Hoe lang bloeit Geum?

Antwoord: Geum bloeit een erg lange periode in de zomer, van ongeveer mei tot augustus.

 

Is Nagelkruid winterhard?

Antwoord: Ja, Nagelkruid is een winterharde vaste plant, niet te verwarren met wintergroen. Hij verliest namelijk zijn bladeren in de winter.

 

Is Nagelkruid een vaste plant?

Antwoord: Ja, een Geum, ofwel Nagelkruid is een vaste plant en komt dus ieder jaar terug.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.