Informatie over boogbomen

Soms verdient een pad net wat meer aandacht met een poort of voegt juist een leuke doorkijk spanning toe aan de tuin. Met deze boogbomen zorgt u voor die groene doorkijk, poort of onderdoorgang. Het gebruik van deze gebogen bomen vindt al eeuwenlang plaats. Het bekendst is het zogenaamde berceau, een uit de Franse tuinkunst ontleende naam voor een loofgang. Hierbij werden bomen over het pad heen gebogen of gesnoeid, waardoor een beschutte en beschaduwde doorgang in de tuin ontstond. Naast bomen werden hiervoor ook klimplanten gebruikt zoals een rozenboog. Ook zijn deze boogbomen perfect om te gebruiken als trouwboog, feestboog of huwelijksboog. 

Boogbomen met een goede doorloophoogte

De boogbomen zijn afgebogen over een stalen frame. Door ze ieder jaar in model te blijven snoeien ontstaan robuuste doorgangen waar u gerust onderdoor kunt lopen. De bogen van Tuinplantenwinkel.nl hebben een doorloophoogte van 235 centimeter. De bogen bestaan uit twee delen waardoor deze makkelijk te plaatsen zijn. In een rij geplaatst over een pad ontstaat een soort tunnel. De breedte van één boog bedraagt ongeveer 150 centimeter maar is te verbreden door de halve bogen iets verder uit elkaar te planten en de frames te koppelen met een bamboestok. Deze is als optie bij de boom te bestellen.

Soorten Boogbomen

Er zijn verschillende bomen beschikbaar in deze boogvorm. Dit zijn de groene en rode of bruine beuk, de haagbeuk en de amberboom. De beukenboog behoudt in de winter zijn verdorde bladeren en is dus ook in de winter duidelijk zichtbaar als boog. De haagbeuk is erg strak te snoeien en loopt frisgroen uit in het vroege voorjaar en staat daarmee eerder in zijn blad dan de andere soorten. De amberboom heeft bijzonder stervormige bladeren en verkleurt in het najaar afhankelijk van de standplaats naar geel tot rood. De meeste zijn wanneer ze in het blad staan als trouwboog te gebruiken.

 

Boogbomen van Tuinplantenwinkel zijn jaarrond te kopen en te planten omdat de bomen altijd in pot geleverd worden. Bovendien krijgt u de garantie dat de bomen gaan groeien met onze aangroeigarantie.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.