U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Epimedium | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over epimedium

De wetenschappelijke naam van Elfenblad is Epimedium. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende variëteiten in het assortiment. Op de site vindt u die terug. De hoogte is ongeveer 20 tot 25 cm.
In de korte bloeiperiode draagt deze tuinplant gele, roze of witte bloemetjes, die wel op zwevende Elfjes lijken. In de winter blijven enkele soorten (half)wintergroen. De bladeren staan op steeltjes en zijn wat rond van vorm, in de lente zijn ze roodbrons, zomers groen en in de herfst rood.

Epimedium planten

Het liefst staat Epimedium op een humusrijke, matig vochtige grond in de (half)schaduw. Rekent u op ongeveer 7-9 plantjes per vierkante meter. De plantjes in de potjes verdeelt u over het plantvak, niet te veel op een rijtje.Op die plaats graaft u daarna plantgaten, dan mengt u wat aanplantgrond door de aarde in de gaten. Dompel de plantjes met pot en al even onder in een emmer water, haal dan de pot eraf en zet ze in de plantgaten. Die maakt u verder dicht met omliggende aarde en dan drukt u de aarde met beide handen goed aan. Geef bij droogte af en toe nog wat water.

Epimedium verzorgen

Om Elfenbloem in toom te houden, kunt u de tuinplanten scheuren. Steek het beste deel van de Elfenbloem af en plant dit elders in de border. Aan het eind van de winter kunt u het blad wat bij knippen, dit hoeft niet elke winter. Bij droog weer water geven. Strooi wat afgevallen bladeren tussen de planten, om de grond vochtig te houden en te verrijken.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.