U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' | Elfenbloem | Tuinplantenwinkel.nl

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Elfenbloem
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' of Elfenbloem - Informatie: 

Alle Elfenbloemen zijn bij uitstek geschikt als vakbeplanting. Ook grotere vakken kunnen ze prima bedekken. Een aantal zijn wintergroen, terwijl anderen hun blad verliezen in de winter. De Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' is een wintergroene variant met gele bloemen in het voorjaar. De op stengeltjes staande bladeren van de Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' kleuren van bronsachtig in het voorjaar via groen in de zomer naar rood/groen in de winter. De plant wordt ook soms aangeduid met x perralchicum wat aangeeft dat het gaat om een kruising.

 

Standplaats:

Epimedium perralchicum 'Frohleiten' staat bij voorkeur op een plek in de halfschaduw tot schaduw en is zeer goed bestand tegen droogte. Dit maakt deze tuinplant uitermate geschikt voor beplanting onder grotere heesters of bomen.

 

Snoei en onderhoud

Epimedium is een trage groeier maar zal uiteindelijk een zode vormen, waar onkruid het nakijken heeft. Na een strenge winter kan het blad gehavend overkomen. In dat geval kunt u het blad eind februari het beste afmaaien. U kunt vrij snel hierna genieten van een rijke bloei (die normaal voor een deel verscholen zit onder het blad), gevolgd door het nieuwe, frisse blad. Om deze tuinplant in toom te houden, kunt u de Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' eventueel aan het eind van de winter (februari) scheuren of afsteken.De Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' | Elfenbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.