Menu
Geen producten gevonden

»

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten'

Product informatie

Nederlandse naam: Elfenbloem
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' of Elfenbloem - Informatie: 

Alle Elfenbloemen zijn bij uitstek geschikt als vakbeplanting. Ook grotere vakken kunnen ze prima bedekken. Een aantal zijn wintergroen, terwijl anderen hun blad verliezen in de winter. De Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' is een wintergroene variant met gele bloemen in het voorjaar. De op stengeltjes staande bladeren van de Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' kleuren van bronsachtig in het voorjaar via groen in de zomer naar rood/groen in de winter. De plant wordt ook soms aangeduid met x perralchicum wat aangeeft dat het gaat om een kruising.

 

Standplaats:

Epimedium perralchicum 'Frohleiten' staat bij voorkeur op een plek in de halfschaduw tot schaduw en is zeer goed bestand tegen droogte. Dit maakt deze tuinplant uitermate geschikt voor beplanting onder grotere heesters of bomen.

 

Snoei en onderhoud

Epimedium is een trage groeier maar zal uiteindelijk een zode vormen, waar onkruid het nakijken heeft. Na een strenge winter kan het blad gehavend overkomen. In dat geval kunt u het blad eind februari het beste afmaaien. U kunt vrij snel hierna genieten van een rijke bloei (die normaal voor een deel verscholen zit onder het blad), gevolgd door het nieuwe, frisse blad. Om deze tuinplant in toom te houden, kunt u de Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' eventueel aan het eind van de winter (februari) scheuren of afsteken.

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  


Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!De Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' | Elfenbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.