Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over venijnboom

Venijnboom is de Nederlandse naam van Taxus. Normaal gesproken zal de Nederlandse naam van een plant de meest gebruikte zijn, maar bij de meeste mensen is de naam Taxus nog bekender dan Venijnboom. De Venijnboom is een traag groeiende, struik met naaldvormig loof. De naaldjes zijn glanzend donkergroen van kleur en vrij kort. Ondanks dat het een langzaam groeiende struik is, groeit hij wel altijd door. Venijnboom kan heel erg oud worden. Hele oude exemplaren van meer dan een eeuw oud, kunnen uitgroeien tot boomvormige gewassen die een aantal meter hoog en breed kunnen worden. Maar, wees niet bang voor deze afmetingen! Venijnboom is heel goed te snoeien en daarmee perfect in toom te houden. Omdat deze tuinplant snoei zo goed verdraagt, wordt hij vaak toegepast als wintergroene haag. Vanwege zijn dichter vertakking, is hij daar ook uitermate geschikt voor. Daarnaast kan Venijnboom ook goed in een bepaalde vorm (bij voorbeeld kegel- of bolvorm) worden gesnoeid.

Venijnboom snoeien

Zoals hierboven al vermeld, verdraagt Venijnboom snoei erg goed. Zelfs terug snoeien tot op oude vertakkingen is mogelijk. De tuinplant zal er dan een jaar niet zo mooi uitzien, maar op de oude takken zullen nieuwe scheutjes verschijnen, waarmee de plant weer mooi dicht zal groeien. 

 

Zeker als de Venijnboom als haag is aangeplant, is een jaarlijkse snoeibeurt aan te raden. Snoei de venijnboom rond de langste dag (eind juni / begin juli) op een bewolkte dag. Snoeien in de volle zon kan verbranding van het nieuwe loof tot gevolg hebben. De tuinplant zal daar niet dood van gaan, maar het ziet er een tijdje lelijk uit. 

Venijnboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Venijnboom is zowel voor een laag haagje als voor een hoge haag geschikt. Hij is in meerdere maten te koop, vooral de Venijnboom met kluit is er in veel verschillende maten. Daarnaast is er een breder groeiende variant, dat is de Taxus baccata 'Repandens'. Deze kan ingezet worden, als er een lage blokhaag of blokvorm gewenst is. Verder zijn er smal groeiende varianten van de Venijnboom (Taxus baccata 'Fastigiata' en 'David'). Deze kunnen dienen als zeer winterhard alternatief voor bij voorbeeld een Italiaanse cipres. Door deze elk jaar licht te snoeien, is de smalgroeiende Venijnboom heel mooi rank en smal te houden. 

 

Venijnboom past gemakkelijk in iedere tuin

 

Inspiratie Venijnboom:

Venijnboom ofwel Taxus is goed te snoeien, ook in strakke vormen

 

Taxus is goed te snoeien, dit kan in allerlei strakke vormen zoals hagen, haagblokken, zuilen, en allerlei andere knipvormen. 

Taxus is er verschillende vormen, ook zuilvormig

 

Taxus combineert goed met bijvoorbeeld andere groenblijvende planten zoals Bamboe en andere coniferen, dennen en sparren

 

De zuiltaxus groeit smal opgaand en is mooi als solitair

 

De zuiltaxus is er in verschillende soorten zoals de varianten 'David' en 'Fastigiata (Robusta)'. Deze groeien mooi als een solitaire zuil of kolom. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.