U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Doordragende aardbeien | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over doordragende aardbeien

Naast aardbeienplanten die eenmaal per jaar vruchten dragen, zijn er zogenaamde doordragende aardbeien. Dit zijn rassen die na de oogst steeds opnieuw bloemen en vruchten aanmaken, zodat er lange tijd vruchten aan de plant blijven komen. Er zullen steeds enkele rijpe aardbeien aan de plant zitten. Als u graag een groot aantal aardbeien tegelijk wilt oogsten, omdat u er bijvoorbeeld jam van wilt maken, dan kunt beter niet voor de doordragende aardbeien kiezen, maar voor een soort die éénmaal per jaar veel rijpe vruchten tegelijk heeft. Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we hierin de Aardbei 'Elsanta' aan. 

Doordragende aardbeien snoeien en verzorgen

Laat aardbeienplanten niet uitdrogen. Zeker voor doordragende aardbeien die in een pot zijn aangeplant is het heel belangrijk dat ze op tijd en voldoende extra water krijgen. Alleen dan kunnen de vruchten goed tot ontwikkeling komen. Geef daarnaast een aantal keer per jaar een beetje organische mestkorrels aan de doordragende aardbeien (ook de andere aardbeienplanten mogen een keer voeding krijgen). Dit kan Culterra of Koemestkorrel zijn. Regelmatig een beetje voeding houdt de planten gezond. 

Doordragende aardbeienplanten zijn vaste planten die zeker als ze in de volle grond zijn aangeplant jaren mee kunnen. Vooral in het 2e en 3e jaar na aanplant zullen de doordragende aardbeien vol op vruchten dragen. Aardbeienplanten maken uitlopers. Deze kunt u in het vroege voorjaar van de moederplant afknippen, waarna ze uitgeplant kunnen worden elders in de moestuin of als vervanging van oude uitgebluste planten kunnen dienen. 

Doordragende aardbeien aanplanten

Aardbeienplanten kunnen zowel in de volle grond als in potten / bloembakken worden aangeplant. Zorg er in alle gevallen voor dat de aardbeien voldoende zon opvangen. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten zullen rijpen. In een bloempot zijn doordragende aardbeien de beste keuze. Door voor doordragende aardbeien te kiezen, kunt u de hele zomer door rijpe aardbeien van de planten plukken en heeft u er het meeste en langste plezier van. Als de aardbeienplanten in de moestuin worden aangeplant, dan kan een mix van verschillende soorten aardbeienplanten, waaronder ook doordragende aardbeien, een goede keuze zijn. Op die manier heeft u een bepaalde periode veel vruchten, maar zorgen de doordragende aardbeien voor een oogst die de hele zomer doorgaat. 

Doordragende aardbeien kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Aardbeienplanten worden niet het hele jaar door aangeboden. Doorgaans kunt u doordragende aardbeien bestellen vanaf april t/m juni. Dit is ook het juiste tijdstip om aardbeienplanten in uw tuin of bloempot aan te planten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.