Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over vrouwenmantel

Vrouwenmantel is een zeer sterke vaste tuinplant met behaarde grijsgroene bladeren. De plant is al heel lang erg populair en dat heeft zo zijn redenen. De tuinplant heeft een erg decoratief blad. Door de haartjes op het blad blijven waterdruppels als parels op de bladeren liggen. Niet alleen een bijzonder gezicht. De Latijnse naam heeft ze er zelfs aan te danken; Alchemisten, vandaar de Latijnse geslachtsnaam Alchemilla, verzamelden de dauwdruppels, omdat zij die als het puurste hemelwater beschouwden. Als Alchemilla bloeit, hangt er een diffuse gele waas over de plant. De bloemen zijn uiterst fijn van structuur. Vrouwenmantel is uitstekend te combineren met lavendel en Salvia x nemorosa Ostfriesland. De groengele bloemen zorgen ervoor dat de paarse bloemen van in dit geval lavendel en salvia extra sterk naar voren komen.

 

 

Vrouwenmantel of Alchemilla mollis als bodembedekker

De alchemilla mollis is ook erg geschikt om als bodembedekker te gebruiken. Het is een snelle groeier wat betekent dat u vaak al binnen een jaar kunt genieten van een gesloten beplanting. Alchemilla sterft in de winter bovengronds af. In combinatie met groenblijvende hagen of andere planten is het zeker een aanrader!

 

Vrouwenmantel planten en verzorgen van uitgebloeide bloemen

Een volgroeide vrouwenmantel wordt ongeveer 25 tot 30 centimeter hoog. De door ons geleverde potmaat is 9x9 cm. Wij adviseren 7 planten per vierkante meter. Alchemilla mollis groeit prima in de zon, maar doet het ook het beste in de schaduw op elke normale tuingrond. De eerste bloei van Alchemilla vindt plaats in juni. Na de eerste bloei kunt u een nabloei stimuleren door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Het verwijderen van de uitgebloeide bloemen bij de Alchemilla mollis is bovendien aan te bevelen, omdat vrouwenmantel zich kan uitzaaien. De bladeren van de Alchemilla mollis worden in de loop van de zomer iets minder mooi; als u de gehele zomer mooi blad wenst, kunnen de oudere bladeren steeds weggeknipt worden, tegelijk met het snoeien van de bloemen van de eerste bloei. De tweede bloei begint zo in september. Deze bloemen hebben niet veel kans zaad te vormen; deze bloemen kunnen daarom gewoon aan de tuinplant blijven zitten. In het voorjaar haalt u de afgestorven bladeren weg zodat de vrouwenmantel snel weer nieuw blad maakt.

 

De vaste plant Alchemilla mollis

De vrouwenmantel, ook wel alchemilla mollis genoemd is een van de bekendste vaste planten in de meeste tuinen. Het decoratieve blad waar na een regen bui een waterdruppel op blijft liggen. Is een veelzijdige plant met wat gekartelde bladeren. Deze fraaie vrouwenmantel is goed aan te planten in combinatie met andere tuinplanten in uw border. Hij geeft de voorkeur voor een halfschaduw tot schaduwrijke plaatsen. Ook op vochtige plaatsen groeit deze plant het beste. Let dus op als u hem onder bomen aanplant, of struiken. Dat er voldoende vocht beschikbaar is. Omdat het ronde behaarde blad vrij groot is, heeft de alchemilla mollis best veel water nodig. Verzorging vrouwenmantel (Alchemilla mollis) is vrij gemakkelijk. U kunt de oude bloemen verwijderen en soms ontstaat er dan nog een tweede bloei. De bloemen worden ook vaak gebruikt als snijbloem. De Alchemilla mollis hoeft u in principe niet te bemesten. Bij het aanplanten kies dan een juiste plek op, zowel zonnige als schaduwrijke plek is geschikt.

 

Veelgestelde vragen over Vrouwenmantel:

Waar is vrouwenmantel goed voor?

Antwoord: De Alchemilla mollis is een ideale combinatie plant met ander planten en struiken.

 

Is de vrouwenmantel winterhard?

Antwoord: Ja, de vrouwenmantel is een winterharde plant. Zelf een wintergroene plant, dus deze bodembedekker behoudt dus zijn blad.

 

Kan vrouwenmantel 2 keer bloeien?

Antwoord: Soms is het mogelijk dat de Alchemilla mollis twee keer bloeit. Zorg er dan voor dat u na de eerste bloei de uitgebloeide bloemen wegknipt.

 

Kan vrouwenmantel in de zon?

Antwoord: Ja, Vrouwenmantel, Alchemilla mollis kan in de zon. Let wel op dat de plant bij extreem warm weer de bladeren slap kunnen gaan hangen. De Alchemilla mollis vraagt dan om extra water en een vochtige bodem om uitbundig te kunnen groeien. (Heeft u de plant in een pot staan, is watergeven nog belangrijker.)

 

Vrouwenmantel houdt van vochtige grond

 

Inspiratie Vrouwenmantel:

Vrouwenmantel met regendruppels

 

Rijp, dauw en regendruppels geven een mooi beeld op het grijsgroene blad van de vrouwenmantel. 

vrouwenmantel heeft zachtgele bloemen

 

De bloemen van de Vrouwenmantel zijn zachtgeel, het blad van grijsgroen.  

 

Vrouwenmantel is een sterke plant

 

Vrouwenmantel is een sterke en gemakkelijke tuinplant en groeit mooi de breedte in. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.