U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Vrouwenmantel | Tuinplantenwinkel.nl


Informatie over vrouwenmantel

Vrouwenmantel is een zeer sterke vaste tuinplant met behaarde grijsgroene bladeren. De plant is al heel lang erg populair en dat heeft zo zijn redenen. De tuinplant heeft een erg decoratief blad. Door de haartjes op het blad blijven waterdruppels als parels op de bladeren liggen. Niet alleen een bijzonder gezicht. De Latijnse naam heeft ze er zelfs aan te danken; Alchemisten, vandaar de Latijnse geslachtsnaam Alchemilla, verzamelden de dauwdruppels, omdat zij die als het puurste hemelwater beschouwden. Als Alchemilla bloeit, hangt er een diffuse gele waas over de plant. De bloemen zijn uiterst fijn van structuur. Vrouwenmantel is uitstekend te combineren met lavendel en Salvia x nemorosa Ostfriesland. De groengele bloemen zorgen ervoor dat de paarse bloemen van in dit geval lavendel en salvia extra sterk naar voren komen.

Vrouwenmantel als bodembedekker

De alchemilla is ook erg geschikt om als bodembedekker te gebruiken. Het is een snelle groeier wat betekent dat u vaak al binnen een jaar kunt genieten van een gesloten beplanting. Alchemilla sterft in de winter bovengronds af. In combinatie met groenblijvende hagen of andere planten is het zeker een aanrader!

Vrouwenmantel planten en verzorgen

Een volgroeide tuinplant wordt ongeveer 25 tot 30 centimeter hoog. De door ons geleverde potmaat is 9x9 cm. Wij adviseren 7 planten per vierkante meter. Alchemilla mollis groeit prima in de zon, maar doet het ook het beste in de schaduw op elke normale tuingrond. De eerste bloei van Alchemilla vindt plaats in juni. Na de eerste bloei kunt u een nabloei stimuleren door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Het verwijderen van de uitgebloeide bloemen bij de Alchemilla mollis is bovendien aan te bevelen, omdat vrouwenmantel zich kan uitzaaien. De bladeren van de Alchemilla mollis worden in de loop van de zomer iets minder mooi; als u de gehele zomer mooi blad wenst, kunnen de oudere bladeren steeds weggeknipt worden, tegelijk met het snoeien van de bloemen van de eerste bloei. De tweede bloei begint zo in september. Deze bloemen hebben niet veel kans zaad te vormen; deze bloemen kunnen daarom gewoon aan de tuinplant blijven zitten. In het voorjaar haalt u de afgestorven bladeren weg zodat de plant snel weer nieuw blad maakt.

 

Vrouwenmantel houdt van vochtige grond

 

Inspiratie Vrouwenmantel:

Vrouwenmantel met regendruppels

 

Rijp, dauw en regendruppels geven een mooi beeld op het grijsgroene blad van de vrouwenmantel. 

vrouwenmantel heeft zachtgele bloemen

 

De bloemen van de Vrouwenmantel zijn zachtgeel, het blad van grijsgroen.  

 

Vrouwenmantel is een sterke plant

 

Vrouwenmantel is een sterke en gemakkelijke tuinplant en groeit mooi de breedte in. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.