U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Elaeagnus ebbingei | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over elaeagnus ebbingei

Door zijn grijsgroene bladeren heeft de Elaeagnus ebbingei een mediterrane uitstraling, die misschien wel mede de oorzaak is van zijn Nederlandse naam. De bladeren zijn glanzend groen aan de bovenkant en grijs-zilverig aan de onderkant en blijven ook in de winter aan de tuinplant zitten. De boom is goed bestand tegen luchtverontreiniging en zeelucht en is daarom geschikt voor de kuststreken. In de late zomer verschijnen er kleine, geurige, roomwitte bloemetjes, die kunnen uitgroeien tot oranjerode besjes met een zilveren gloed. 

Elaeagnus ebbingei planten

De Olijfwilg groeit zowel in de zon als in de halfschaduw, heeft niet veel vocht nodig en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Omdat deze tuinplant goed tegen zoute lucht kan, wordt hij ook veelvuldig aangeplant in de kuststreken als solitair in tuinen en parken en natuurlijk ook als haagplant.

Elaeagnus ebbingei verzorgen

Het snoeien is sterk afhankelijk van gewenste vorm van de boom. Mag hij een beetje natuurlijk en weelderig uitgroeien met meer bloemen en besjes, dan volstaat minder vaak en niet te veel knippen. Voor een meer strakkere vorm is snoei in het late voorjaar de beste optie, met als gevolg dat er wel minder bloemen en bessen zullen groeien. Snoei in een hete, zonnige periode maar altijd op een bewolkte dag, zodat de vrij komende bladeren niet zo snel zullen verbranden.

 

Elaeagnus ebbingei is een wintergroene struik die zowel als haag en als solitair kan worden toegepast

 

Inspiratie Elaeagnus ebbingei:

In de winter is de bovenzijde van het blad aan de Elaeagnus ebbingei donkergroen en de onderzijde zilvergrijs

 

Elaeagnus ebbingei is een gemakkelijke en snelgroeiende struik die ook goed te snoeien is en daarom kan worden gebruikt als haag.

 

Naast de groenbladige soorten zijn er ook bontbladige Elaeagnus te koop

 

Naast de normale groenbladige soorten zijn er ook bontbladige elaeagnus ebbingei te koop zoals deze 'Gilt Edge' met goudgele bladranden.

 

Het nieuwe blad aan de Elaeagnus ebbingei is bedekt met een grijskleurige waslaag die langzaam zal verdwijnen

 

Als de plant in het voorjaar uitloopt zijn de jonge bladeren bedekt met een grijze waslaag. Naarmate het blad volwassen wordt zal de waslaag aan de bovenzijde van het blad verdwijnen. De bladeren kleuren dan donkergroen. De onderzijde blijft altijd zilvergrijs.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.