U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Geranium | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over geranium

Geraniums zijn binnen de categorie vaste planten een zeer populaire groep planten; niet te verwarren met de éénjarige geranium die naar de officiële Latijnse naam Pelargonium luistert. Er zijn zeer veel verschillende soorten geraniums; de familie geraniums heeft een grote diversiteit in hoogte, kleur, bloeitijd en standplaats. Deze vele verschillende eigenschappen zorgen ervoor dat er voor ieder plekje in de tuin altijd wel een geschikte geranium te vinden is. Kortom, de geranium kent vele toepassingen van bodembedekker tot weefplant in de border. 

Rijk en langbloeiende Geranium soorten

Enkele rijk bloeiende geraniumsoorten die te koop zijn in onze tuinplanten webshop zijn de Geranium ‘Rozanne’ en de Geranium ‘Azure rush’. Het verschil tussen deze twee zit hem met name in de groeiwijze. De 'Azure Rush' is de compactere variant van de 'Rozanne' en groeit minder weelderig. Daarnaast bloeien de volgende soorten ook lang door; Geranium 'Ann Folkard', Geranium 'Tiny Monster' en Geranium pratense 'Midnight Reiter'. 

Geranium als bodembedekker

Veel soorten lenen zich ook als een perfecte bodembedekker. Bekende groepen zijn de Geranium maccrorhizum en cantabrigiense. De cantabrigiense leent zich prima voor begroeiing in de zon, halfschaduw en schaduw en is een uitstekende bodembedekker. De maccrorhizum voelt zich het beste thuis in de halfschaduw tot schaduw.

 

Geranium 'Rozanne' is een vaste plant geranium die bloeit van juni tot aan de vorst!

Geranium planten en verzorgen

Afhankelijk van de soort, kiest u een juiste standplaats. Er zijn soorten die het prima zowel in de zon als in de schaduw doen en soorten die een plek in de zon of halfschaduw nodig hebben. Elke waterdoorlatende en voedselrijke grond is geschikt. De Geranium is een gemakkelijke plant. Indien nodig is bemesting in het voorjaar aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de tuinplant beter groeit. Een aantal soorten sterft in de winter bovengronds af. De verdorde plantdelen kunt u in deze gevallen het beste pas in de late winter of het vroege voorjaar verwijderen. Bij wintergroene exemplaren zoals de Geranium macrorrhizum hoeft u dit niet te doen. Het is soms wel goed om deze planten te verjongen door oudere delen weg te halen en te vervangen door de jongste meest vitale stukken van de plant. Dit doet u het beste in maart.

Geraniums online kopen en in ons plantencentrum

In ons plantencentrum is de geranium een van de meest verkochte vaste planten. Onze geranium planten zijn van zeer goede kwaliteit en tegen scherpe prijzen verkrijgbaar. Op al uw bestelde geraniums in onze tuinplantenwinkel krijgt u daarnaast aangroeigarantie. Zo zorgen wij ervoor dat uw tuin een groot succes wordt!

Inspiratie Geranium:

Geranium 'Rozanne' aan de voorkant van een prachtige vaste planten border

 

De Geranium 'Rozanne' is een opvallende plant met een eindeloze bloei tot aan de eerste vorst.

 

Ook op schaduwrijke plekken komt de vaste plant geranium tot zijn recht

 

Geranium is ook geschikt als bodembedekker op een schaduwrijke standplaats. Dit geldt dan met name voor de Geranium macrorrhizum en Geranium cantabrigiense soorten.

 

Langs een smalle rand zorgt deze Geranium macrorrhizum voor kleur

 

Geranium macrorrhizum zorgt voor kleur langs een smalle rand tegen een muur.

 

Video's over Geranium:

 

 

 

De Verbena bonariensis combineert prachtig met een vaste plant geranium.

 

 

 

Geranium macrorrhizum is een ideale bodembedekker en groeit zowel in de zon als in de schaduw.

 

 

 

Ook siergrassen laten zich makkelijk combineren met een vaste plant geranium.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.