Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over grootbloemige clematis

Veruit het grootste deel van het assortiment clematis is grootbloemig. Ondanks dat het niet de makkelijkste soorten clematis in het assortiment zijn geniet de plant een enorme aantrekkingskracht. De kleinbloemige Clematis montana is bijvoorbeeld namelijk een veel hardere groeier.

De grootbloemige soorten zijn grofweg op te delen in twee groepen. Groep 1 betreft de Clematis patens welke tweemaal per jaar bloeit. Groep 2 bestaat uit meerdere laatbloeiende soorten clematis zoals de Clematis viticella en Clematis jackmanii.

De eerste groep heeft de grootste bloemen en bloeit twee keer in het seizoen. De hoofdbloei valt in mei/juni en de tweede bloei in augustus/september. Clematissen uit groep 2 zijn laatbloeiers. Ze bloeien op de jonge scheuten die vanaf het voorjaar worden gevormd. De bloemen zijn vaak iets kleiner dan bij de patens soorten.

Grootbloemige Clematis snoeien

De verdeling in groepen is belangrijk voor het snoeimoment. Clematissoorten die vallen onder groep 1 worden voornamelijk in de zomer gesnoeid. Na de eerste bloei knipt u de stengels licht terug wat zal leiden tot een tweede bloei later in de zomer. Soorten uit groep 2 kunnen in het vroege voorjaar stevig worden terug gesnoeid. De planten gaan dan uitlopen met nieuwe scheuten waarin in de zomer de bloemen zullen verschijnen.

Het planten en verzorgen van de grootbloemige Clematis

De standplaats van deze tuinplant is op een vochtigere bodem in de halfschaduw tot zon. De plant heeft ondersteuning nodig bij het klimmen want deze heeft geen hechtwortels op de twijgen zoals bij Klimop. Maak een ruim plantgat en meng hier voldoende potgrond of aanplantgrond doorheen. Ook de potgrond of aanplantgrond kunt u kopen bij Tuinplantenwinkel.nl. De kluit moet bij het planten goed vochtig zijn voor een goede start in uw tuin. U kunt een clematis, anders dan bij andere tuinplanten, gerust 5 centimeter dieper planten dan de bovenkant van de kluit.

Help de plant een handje met het klimmen, vlecht de jonge scheuten richting de juiste plaats. Slinger de twijgen door het gaaswerk of om een draad omhoog. Geef de planten eventueel eenmaal per jaar een mestgift, doe dit in het voorjaar of aan het begin van de zomer.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.