» Clematis viticella

Clematis viticella

Product informatie

Nederlandse naam: Bosrank
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Donkerpaars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 11 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Clematis viticella of Bosrank - Informatie:

Clematis viticella komt oorspronkelijk uit de bossen van Zuid-Europa en West-Azië, heet ook wel Italiaanse Clematis en behoort tot de kleinbloemige clematissoorten. Deze gemakkelijke klimmer bedekt gemakkelijk grote, verticale oppervlaktes en kan wel 3 meter hoog worden. De Bosrank heeft wel draden of een hekwerk nodig, zodat de windende uitlopers zich daaraan kunnen bevestigen. Enig vlechtwerk van u is daarbij niet overbodig. Tijdens de bloei krijgt de Clematis viticella talrijke, donkerpaarse bloemen aan een licht geknikt steeltje, die mooi afsteken tegen de diep ingesneden, frisgroene bladeren. Het liefst staat deze Clematis viticella op een zonnige standplaats, maar schaduw verdraagt de plant ook goed. Bij het planten mag deze tuinplant tot ongeveer 5 centimeter dieper gezet worden dan de bovenkant van de kluit. In elke goed doorlaatbare, humusrijke grond. Bescherm de wortels van de Bosrank met een oude dakpan of een bodembedekkend tuinplantje, om de wortels te beschermen tegen hitte of de verwelkingsziekte, die de stengels aan kan tasten; geef water bij droogte. In het voorjaar kan deze Bosrank, voor vormbehoud, het beste teruggesnoeid worden tot 20 centimeter boven de grond.

Clematis viticella is een bladverliezende tuinplant. Deze Bosrank bloeit van juli t/m september met donker paarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 300 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.
De Clematis viticella | Bosrank koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.