Informatie over top 10 - standplaats halfschaduw

Met een plek in de halfschaduw wordt een standplaats bedoeld met ochtend- en/of avondzon. Het liefst valt hier geen zonlicht in de hete middag als de zon het meest krachtig is. Planten in de halfschaduw houden van licht, maar niet van de intense hitte die komt kijken bij een plek in de volle zon.

In de halfschaduw kunt u letterlijk alle kanten uit. Er is keuze uit een breed scala van planten die zich hier thuis voelt. Daarnaast zijn vele planten die van nature in de schaduw of in de zon groeien, ook in staat in de halfschaduw tot volle wasdom te komen.

Echte planten voor de halfschaduw zijn Actea (cimicifuga), Akelei (Aquilegia), Anemone hybrida, Astilbe, Cornus kousa, Helleborus, Japanse esdoorns (acer palmatum), Primula en Vinca. Ook bolgewassen zoals blauwe druifjes, crocus en winteraconiet houden van deze standplaats.

Tuinen in de halfschaduw

Veel tuinen die op het noorden zijn gelegen hebben borders die in de halfschaduw liggen. Deze tuinen genieten immers vaak van de prille ochtendzon en zachte avondzon. Rond de middag zal het huis of bouwwerk voor de nodige schaduw zorgen.

Ook (grote) loofbomen zorgen vaak voor een ideale mix van zon en schaduw, mits er nog voldoende licht van rondom de kroon de grond kan bereiken.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.