Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over potentilla

Potentilla of (Struik)ganzerik is een rijkbloeiende tuinplant met kleine bloemen vanaf mei. Het is een redelijk laagblijvende struik. Potentilla wordt uiteindelijk (afhankelijk van de soort) ongeveer 50 cm hoog en wordt veel toegepast als vak- of haagbeplanting. De plant is een liefhebber van veel zon en kan ook goed tegen een drogere standplaats. Ook is de plant goed bestand tegen zeewind dus ook in het kustgebied is deze plant breed inzetbaar.

Potentilla planten

Potentilla is een sterke tuinplant, die weinig eisen aan de bodem stelt en daarom vaak wordt toegepast in openbaar groen, maar daarom ook veel in particuliere tuinen. Potentilla geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Maak eerst de bodem goed los en meng eventueel met aanplantgrond. Maak een plantgat dat iets groter is dan de kluit; dompel de tuinplant met pot in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen. Maak de pot los en zet de Potentilla in het plantgat. Voeg wat extra aarde toe en druk dit met uw voet stevig aan. Geef daarna een flinke hoeveelheid water zodat de grond goed aanslempt. Als u in de zomer plant kunt het beste nog een keer extra water geven wanneer er weinig tot geen regen valt.

Potentilla snoeien en verzorgen

Er zijn 2 manieren om de Potentilla te snoeien. 1.Snoei na de winter de hele plant terug tot 10 -15 cm boven de grond; de plant blijft compact, fris en mooi. 2. Als u de plant laat doorgroeien, komen er wat houterige takken, die minder bloemen vormen. Snoei deze ieder voorjaar weg en laat de jongere takken staan, die krijgen dan voldoende licht en lucht. De tuinplant blijft wat groter en vormt eerder in het seizoen al bloemknoppen. Potentilla groeit op bijna iedere grondsoort, stelt weinig eisen aan de bodem en kan redelijk goed tegen droogte. Bemesting in het voorjaar zorgt voor meer en betere knopvorming. 

 

De gele potentilla is wellicht de bekendste

 

Inspiratie Potentilla:

potentilla kan ook als losse haag geplant worden

 

De Potentilla is ook als losse of bloeiende lage haag aan te planten. 

potentilla als bloeiende struik in de border

 

De potentilla is makkelijk te combineren en is een sterke tuinplant. 

 

de kleine bloemen van een roze potentilla

 

Ook in het roze is de Potentilla een prachtige bloeiende heester voor in de border. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.